fbpx

Piráti, zbraně a Arctic Sea

pirates_flag_small

List Rossijskaja Gazeta s odvoláním na oficiální informace poskytnuté ruskými vyšetřovateli, a potvrzené ministrem zahraničích věcí Lavrovem, uvedl, že na palubě uneseného plavidla „Arctic Sea“, se dosud nepodařilo nalézt žádný nezákonný náklad. Podle ruské strany loď převážela pouze deklarovaný náklad dřeva, ale na definitivní vyjasnění celé záhady se bude muset počkat až do důkladné prohlídky, jež bude provedena v přístavu Novorossijsk, kam plavidlo míří.

List uvedl, že západní a izraelská média „fantazírovala“ o možnosti pašování zbraní určených pro Írán a/nebo Sýrii, zejména pak o raketovém systému S – 300. RG přímo uvedla:

Буквально на следующий день в некоторых западных СМИ, в частности Великобритании, Израиля и Финляндии, появилась информация со ссылкой на некие спецслужбы: на борту „Арктик Си“ якобы могли находиться зенитные ракетные комплексы С-300, предназначенные для Ирана. Заявления же российских официальных лиц, что сухогруз перевозил только пиломатериалы стоимостью около двух миллионов долларов, всячески игнорировались. Но сенсации не получилось. Глава российского МИДа Сергей Лавров вчера заявил: „Насчет С-300 на борту сухогруза „Арктик Си“ – это абсолютная неправда“.

Případ je i nadále obestřen řadou záhad a nejasností. Stále není známo, proč by někdo ve frekventovaných a ostře sledovaných západoevropských vodách podnikal pirátský útok na plavidlo převážející ne příliš cenný náklad dřeva. V důsledku této očividné nelogičnosti, a po zjištění, že předtím, než bylo dřevo naloženo na palubu, kotvila Arctic Sea v Kaliningradu – nejdůležitějším ruském vojenském přístavu na Baltu a zároveň jednom z důležitých center ruského organizovaného zločinu, se objevily shora zmíněné spekulace o zbraních.

Na loď pak prý měli proniknout agenti Mossadu, a izraelská vládní místa měla vyrozumět ruskou stranu. Moskva pak uvedla do chodu zcela bezprecedentní „záchrannou“ akci. Na jejím průběhu bylo zvláštní zejména to, že stát kvůli 15 členům posádky, kteří se plavili na cizí lodi (Arctic Sea je registrována na Maltě) a převáželi finské dříví do Alžírska, uvedl do pohybu značné námořní síly, přičemž náklady výrazně převyšovaly cenu převáženého dřeva. Oficiální sdělení, že ruská strana cítí stejnou povinnost pečovat o své občany, ať jsou kdekoli, jako západní státy, po zkušenostech z teroristického útoku v Beslanu či tragédii ponorky Kursk rovněž nevzbuzuje přílišnou důvěru.

Zajatí útočníci, údajně se jedná o občany Lotyšska, Estonska a Ruska (v případě prvních dvou jmenovaných států se rovněž může jednat o etnické Rusy), byli bez jediného výstřelu dopadeni vyslaným komandem námořní pěchoty a přepraveni do Moskvy, kde probíhá výslech. Loď, eskortovaná ruským válečným plavidlem Ladnyj, směřuje na prohlídku do Novorsiijska, což je další důvod k možným spekulacím. Není totiž jasné, proč loď i s nákladem nebyla vrácena maltskému majiteli a nasměrována do Alžírska, kde stále čekají na deklarovaný náklad. V této souvislosti se otevírá otázka, jak – a zda vůbec, se v případu  bude angažovat Evropská unie, když do případu jsou údajně zapleteni občané členských států a plavidlo patřící členské zemi.

Poslední spekulativní úvahou je, že rychlý a nenásilný zásah proti únoscům vylepší pověst ruského námořnictva a dá admirálům pádnější argumenty pro zdůvodnění minimalizace škrtů v těch kapitolách rozpočtu, které se týkají námořnictva. Akce provedená daleko od pobřežních vod obklopujících Rusko by se dokonce mohla stát cenným argumentem ve snaze najít prostředky a politickou vůli k prosazení výstavby letadlové lodi.

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře