fbpx

MRAP vhodný pro afghánské cesty vyráží do boje

Menší MRAP firmy Oshkosh nazvaný "poeticky" M-ATV na letišti v Bagrámu. Je vhodnější do složitého afghánského terénu a zároveň je dobře pancéřovaný. Postupně má nahrazovat humvee; Foto Senior Airman Susan Tracy/U.S. Air Force

Jsou dva technické prostředky, které byť existovaly dříve, se ukázaly po roce 2001 jako klíčové. Tím prvním jsou bezpilotní prostředky a tím druhým MRAPy, jako je Cougar či RG-31. Bezesporu zachránily minimálně stovky životů. Stačí se podívat na fotografie, které kolují po internetu vozidel po výbuchu IED a přečíst si, jaké byly ztráty. Většinou byli vojáci pouze zranění. Mrtvých bylo každopádně mnohem méně, než kdyby stejná výbušnina zasáhla třeba humvee či podobný automobil. Ale jak podotýká Nathan Hodge na Danger Roomu:

But the monster trucks are second-rate at navigating Afghanistan’s primitive roads. Which is why, earlier this summer, the U.S. Marine Corps put in orders for a smaller, more nimble version. Now, courtesy of Oshkosh Corporation and the Air Force, the first batch of the new blast-proof trucks, pictured here, has arrived in Afghanistan.

Afghánské cesty-necesty jsou velice zrádné a narozdíl od Iráku, kde geografické podmínky umožňovaly snadný pohyb velkých MRAPů, je zapotřebí pro Afghánistán něco trochu jiného. Proto byl požadavek na nové vozidlo. A Oshkosh jej byl schopen dodat tři měsíce poté, co dostal zakázku od ministerstva obrany. Doposud by firma měla mít zajištěny kontrakty na dodávku 4 296 M-ATV, náhradních dílů a služeb za 2,3 miliardy amerických dolarů. To je docela hodně. Taky se Oshkosh snaží. Dodává před termínem a v prosinci by měl vyrábět tisíc vozů měsíčně.  Technické údaje jsou následující:

The Oshkosh® M-ATV is based on the Medium Tactical Vehicle Replacement (MTVR) platform and uses the advanced Oshkosh TAK-4® independent suspension system to give the vehicle a 70 percent off-road profile capability for exceptional operation on Afghanistan’s rugged cross-country terrain and unimproved roads. The TAK-4 system also is being retrofitted on more than 2,400 legacy MRAPs for improved mobility in Afghanistan and is featured on more than 10,000 MTVRs. The system is also used on the Army’s next-generation Palletized Load System (PLS) and the Marine Corps’ Logistics Vehicle System Replacement (LVSR).

P.S. Tento příspěvek není myšlen tak, že máme M-ATV hned nakoupit. Vím, že co zbyly peníze z Pandurů, panuje nálada, že si můžeme koupit v zásadě co chceme, ale tohle radši nechme být. Máme už přeci Dinga.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře