fbpx

Nový úkol pro Dračí dámu

Špionážní letoun U-2 "Dragon Lady" přistává na základně kdesi v jihovýchodní Asii a je možné, že se právě vrací z mise nad Irákem či Afghánistánem (2009); Foto Senior Airman Brian J. Ellis, U.S. Air Force

Legendární špionážní letouny Lockheed Martin U-2 ještě pár let z výzbroje ozbrojených sil USA nezmizí. Po řadě polemik z minulých let o tom, kdy U-2 doslouží se zdá (alespoň dle článku v The New York Times), že Dragon Lady bude křižovat oblohu ještě minimálně do roku 2013.

Letoun U-2, který poprvé vzlétl v roce 1956, se první velké „slávy“ dočkal v květnu roku 1960, kdy byl při svém průzkumném letu na SSSR sestřelen. Způsobená diplomatická roztržka byla později urovnána a letoun se vryl do paměti všem nepřátelům USA. Dragon Lady se ukázala jako velice účínný špionážní nástroj. I díky jejím snímkům odstartovala Kubánská krize.

Sedmdesátá a osmdesátá léta byla pro Dragon Lady nešťastná. Mnoho letounů se ztratilo z důvodu špatné ovladatelnosti a už tehdy se uvažovalo o jejím poslání „do starého železa“. Naštěstí se tak nestalo a v současné době stroj (s potřebnou dávkou modifikací) stále plní své úkoly v Afganistánu a Iráku na výbornou a stále se těší velké přízní velitelů USAF, o čemž nakonec svědčí i graf publikovaný v NY Times.

Člověk by si řekl, že v ozbrojených silách USA, které využívají nejvíce moderních technologií na světě, nemůže více jak padesát let starý veterán najít své místo. Určitě by se našla i řada důvodů, proč Dragon Lady vyřadit z výstroje. Oproti svému bezpilotnímu nástupci Global Hawku vydrží ve vzduchu méně hodin v kuse (U-2 maximálně čtrnáct hodin, GH okolo dvaceti hodin) a zejména, u Global Hawku nehrozí, že při havárii či sestřelu přijde o život pilot.

V posledních pár letech také vyplouvají na povrch četná svědectví pilotů, kteří po prudkém vystoupání do letové výše 20 km, času ve vzduchu a následném přistání trpěli obtížemi podobným onemocnění z dekomprese.

As the number of flights increases, some of the plane’s 60 pilots have suffered from the same disorienting illness, known as the bends, that afflicts deep-sea divers who ascend too quickly. Relaxing recently in their clubhouse at Beale Air Force Base near Sacramento, Calif., the U-2’s home base, several pilots said the most common problems are sharp joint pain or a temporary fogginess. But in 2006, a U-2 pilot almost crashed after drifting in and out of consciousness during a flight over Afghanistan. The pilot, Kevin Henry, now a retired Air Force lieutenant colonel, said in an interview that he felt as if he were drunk, and he suffered some brain damage. At one point, he said, he came within five feet of smashing into the ground before miraculously finding a runway.

Ale U-2 má i mnoho světlých stránek. Především má na svém trupu více fotoaparátů (konkrétně sedm), které jsou schopny fungovat současně. Oproti tomu Global Hawk „pouhých“ pět. Dalším faktem hovořícím pro Dragon Lady je i její ověřenost časem. Jak jsem již několikrát zmínil – firma Lockheed Martin (teď má mimo jiné trochu problémy kvůli F-35) zkonstruovala letoun sloužící nepřetržitě více jak padesát let, což je poměrně unikátní. Je jasné, že takto spolehlivého a výkonného stroje by byla škoda se zbavit, což si uvědomili i odpovědní lidé ve Spojených státech, a tak bude ještě minimálně další čtyři roky napomáhat vojenským operacím. Pro Dragon Lady tedy platí – není nad osvědčenou kvalitu.

Now the U-2 and its pilots, once isolated in their spacesuits at 70,000 feet, are in direct radio contact with the troops in Afghanistan. And instead of following a rote path, they are now shifted frequently in midflight to scout roads for convoys and aid soldiers in firefights.

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře