fbpx

Stará strategie s novou tváří

Britští vojáci pijí čaj s Afghánci; Foto SAC Neil Chapman, UK Ministry of Defence

Tak to vypadá, že už i britská armáda pochopila, že když nemůže řešit problémy silou (pokud to nejde  ani větší silou), je na čase změnit strategii. Pro snadnější, rozumnější a komplexnější vyřešení konfliktů tedy britové vyslali na jih Afgánistánu tým specialistů, kteří by měli být odborníky na kulturní poměry právě v této oblasti. Jak říká zakladatel této jednotky podplukovník Steven Windmill:

„The whole point of developing cultural capability has come from a very firm operational need. All recent post-operational tour reports from commanders at all levels have identified that we have not been doing cultural understanding well enough. That is a situation that was picked up by PJHQ (Permanent Joint Headquarters) and has been firmly endorsed by the four-star community in Defence and downwards. All the Chiefs of Staff of the three Services are fully bought into the need to do cultural awareness better. That’s what we are trying to achieve here.“

Podobné iniciativy jsme mohli sledovat i ze strany americké armády. Ta však nebyla v této oblasti příliš úspěšná a její práce byla označována za velmi kontroverzní. Je jasné, že britové se v mnohém od svých amerických kolegů přiučili, ale celý koncept ještě lehce modifikovali.

Od svého předchůdce, jednotek Human Terrain System, se britští Defence Cultural Specialist Unit (DCSU) budou lišit zejména v podstatném detailu – většina příslušníků HTS byla primárně předními odborníky na antropologii, sociologii a (aktivních) vojáků bychom mezi nimi našli velmi málo. Proti tomu DCSU bude tvořena přímo vojáky, kteří „pouze“ absolvují v daných oblastech sociálních věd školení od předních odborníků na tuto oblast, která by je měla na působení v kulturně velmi odlišném prostředí připravit. Takto vyškolení příslušníci DCSU poté budou po ruce místním velitelům při plánování vojenských akcí.

Tato jednotka je již netrpělivě očekávána i mnohými místními hodnostáři, kteří doufají v úspěšnou spolupráci. Jedním z nich je i major afghánské národní armády Mohammed Safi:

„The enemy and insurgents exploit the lack of cultural understanding to win over the local population and entire villages who feel they have been shamed or dishonoured by actions taken by foreign troops. The insurgents exploit grievances from villagers about issues such as searches, lack of respect, shaming of women, and use this as a major recruiting argument amongst people who, fundamentally, oppose them. This is really important for the soldiers. International forces have to know about the culture and understand which areas to respect; how to enter a house, how to search people. The soldiers who go to Afghanistan need to know what they can and can’t do.“

Zatím jsem psal o této jednotce pouze v superlativech. Samozřejmě ale samotné fungování tohoto projektu může být sporné. Přeci jen, co se týče schopnosti aplikovat counterinsurgency (v čemž byli Britové tradičně dobří), došlo v minulých letech trochu k úpadku a Britové byli z mnoha stran kritizováni. Třeba výsadkář David Maddock, který v letech 2007 a 2008 sloužil v Afghánistánu, napsal:

„British forces in Afghanistan today are fighting an asymmetric war, a war we have fought many times before in Arabia, Malaya, Northern Ireland and Iraq… If we have such a vast amount of experience, why are we not implementing the lessons learnt by those who have fought and died before us?

Bude zajímavé sledovat, zda se Britům podaří vylepšit si reputaci a navrátit své pověsti lesk. Není žádným tajemstvím, že Britové byli povážování za špičkové odborníky na COIN, ale výsledky z poslední doby tomu až zas tak nenasvědčují. Tento projekt se zdá být jakýmsi návratem ke kořenům, k taktice, která se již osvědčila. Jenom uvidíme, kolik na „kultivaci“ kulturního prostředí dostanou času.

2 comments

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • Profilový obrázek
    Šťoural
    13. 4. 2010, 23:57

    Program HTT rozhodně není neůspěšný.McCrystal požaduje rozšíření na 27HTT,pravděpodobně pro každý bojový prapor.Civilisté program opouštějí protože obrovsky poklesli platy.Dříve dostávali 10 000$,poté kongres nařídil že kdokoliv v federálních službách pracující pro armádu musí brát tabulkový plat státního zaměstnance.Byla to reakce na střelbu Blackwaterů v Bagdádě na konci 2008.Dnes berou 1/3.
    Je to jeden z klasických případů kdy část státní administrativy která nesouhlasí s válkou,účinně podtrhne úspěšný a dobrý nápad za minimální náklady.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    František Šulc
    16. 4. 2010, 11:51

    Textem neni mysleno, ze HTS je neuspesny projekt, spise schazi na ubyte z duvodu, ktere jste dobre popsal.

    REPLY

Nejnovější komentáře