fbpx

Britové vyvinuli letoun bez klapek

Bezpilotní stroj s názvem Demon nepotřebuje k řízení tradiční klapky, ale využívá proudu vzduchu z trysek. Vědci z Manchesterské a Cranfieldské univerzity věří, že jejich vynález by mohl zásadně napomoci při vývoji letounů se stealth charakteristikami, protože by zmizely hrany, které mohou být zachytitelné radary. Jak řekl profesor a hlavní konstruktér letounu John Fielding z Cranfieldské univerzity:

To make an aircraft fly and manoeuvre safely without the use of conventional control surfaces is an achievement in itself. To do that while at the same time bringing together new construction techniques and new control mechanisms could be said to be over-ambitious – but we have done it. The DEMON UAV has been developed within a research programme but it is a representative, complex, high technology aircraft. Gaining approval from the Civil Aviation Authority and flying it successfully has required great skill, dedication and patience by the team and they should be very proud of their achievement.

Letoun je ovládán stovkami malých trysek, ze kterých proudí vzduch podle toho, jak má letoun manévrovat. Díky tomu se mimo jiné sníží počet pohyblivých a elektrických částí u letounu. Demon byl otestován 17. září. Jde o projekt s názvem Flapless Air Vehicle Integrated Industrial Research (FLAVIIR), který běží už pět let a sdružuje devět britských univerzit, zbrojního giganta BAE Systems a organizaci Engineering and Physical Sciences Research Council. Vyjde na 6,2 milionu liber a je rozdělen do tříleté výzkumné fáze, následované dvouletou demonstrační fází.

The technical research has been split into 7 themed areas; Aerodynamics, Control systems, Electromagnetics, Manufacturing, Materials/Structures, Numerical simulation and Integration.

1 comment
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Profilový obrázek
    MarK
    28. 9. 2010, 23:54

    Obávám se, že tohle je ale použitelné jen pro bezpilotní letadla, kde není potřeba udržet ovladatelný letoun i při výpadku motoru (ať už z jakéhokoli důvodu).

    REPLY

Nejnovější komentáře