fbpx

První bezpilotní zásobování

Včera jsem psal o existenciální krizi, které čelí někteří piloti robotů a o tom, že podobné výzkumy jsou důležité, protože roste význam bezpilotních prostředků, či systémů, jak se nějakou dobu nově říká. Na potvrzení těchto slov není nutné ani dlouho čekat. O víkendu totiž byla námořní pěchota v Afghánistánu poprvé zásobována bezpilotním prostředkem, helikoptérou K-MAX od firmy Kaman, která patří společnosti Lockheed Martin.

That’s important. IED and ambush risk aside, the terrain in Afghanistan isn’t always conducive to overland resupply. And putting choppers in the air introduces a whole new set of problems, including the risk of being shot down (or simply crashing). It also means you need to have a rested flight crew that hasn’t already maxed out its flight hours for a given period.

Výhodou je, že bezpilotní zásobovací stroje jako je K-MAX mohou létat prakticky 24 hodin denně. Jejich používání uvolní ruce osádkám pilotovaných helikoptér, které mohu být využívány jinak. Každý ví, že jeden z velkých problémů, kterému spojenci od počátku mise v Afghánistánu čelí, je nedostatek přepravních kapacit.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře