fbpx

Letectvo má nedostatek operátorů bezpilotních letounů

Počet bezpilotních strojů i operací, do kterých jsou nasazovány, se stále zvyšuje. Do roku 2015 by se měl například zdvojnásobit počet Reaperů. Výsledkem ovšem je, že v současnosti chybí letectvu 600 „pilotů“ a senzorových techniků.

As of Dec. 16, 2011, the Air Force had 1,358 pilots and 949 sensor operators, a shortfall of 338 and 245 respectively. And with more Reapers coming — their number will go from the current 96 to 199 in 2015 — they will need around 1,400 more pilots and sensor operators combined.
To meet this demand, the Air Force will hire new outside instructors as well as jump-start two new educational initiatives. The first will create new military undergraduate courses, which will complement existing training programs for pilots and sensor operators. The second is to increase the capacity of its training crews.

Nedostatek lidí však není jediný problém. Tím druhým je nedostačující vzdušný prostor. Jak jsem nedávno psal, používání bezpilotních letounů se řídí jinými pravidly, než je tomu u pilotovaných strojů. Americké ozbrojené síly nyní využívají minimálně 64 základen, na kterých jsou nepilotované prostředky, a jejich počet nadále poroste. Nicméně stroje, dokud Federální úřad pro letectví nezmění svá pravidla pro využívání vzdušného prostoru, mohou létat pouze v určitých oblastech určených pro vojenské použití. Jinak je nutný souhlas FAA, což vyžaduje čas a peníze.

Třetím aspektem je nedostatečná infrastruktura. Proto americké ministerstvo obrany vydalo či plánuje vydat 1,4 miliardy dolarů na vybudování nových hangárů a dalších zařízení na podporu operací bezpilotních prostředků.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře