fbpx

On War | On Peace v pořadu @online

061214_at_online_CT_24

Po kliknutí na fotografii se dostanete na stránky @online, kde je archiv pořadů

Tak jsem byl dneska hostem na ČT 24 v pořadu @online, který se zabývá vším kolem internetu a sociálních sítí. Pořad jsem avizoval již minulý týden, ale nakonec se @online z technických důvodů nevysílal. V odpovědi na jeden dotaz jsem se snažil poděkovat lidem, kteří mi s OWOPem hodně pomohli, zvláště v těch dřevních dobách v letech 2009 a 2010, kdy byl stále OWOP v plenkách. Pak jsem si uvědomil, že byť jsem pár lidem poděkoval, je to hrozně málo. Říkal jsem si, že to musím napravit alespoň ve zvláštním příspěvku a trochu zavzpomínat.

Chci tedy moc poděkovat Karlovi Petrákovi, který více jak posledních pět let naprosto nezištně pomáhá s technickou správou blogu. Bez něj by to tak skvěle nefungovalo. Díky i Matěji Kandrlíkovi, který dokázal znovu rozběhnout OWOP na Facebooku.

Kromě Jiřího Šedivého, Dušana Rovenského, Jakuba Jandy a Aleše Opaty, jejichž jména jsem zmínil v pořadu, je řada dalších, kteří hodně pomohli s obsahem ať už jako autoři, radou, či prostě jenom tím, že od počátku šířili odkaz na OWOP. Určitě nesmím zapomenout na Vítka Stříteckého, který v roce 2009 přispěl i finančně, na Michaela Romancova, Honzu Havránka, Pavla Bulanta, Bohuslava Pernicu, Filipa Moravce, Vaška Pechu, Ivo Zelinku, Honzu Špačka, Ladislava Kabáta, Mirka Lipowského, Michala Novotného, Ondru Rajkoviče, Petra Luňáka, Petra Seiferta, Samuela Kolesára, Pavla Novotného, Jakuba Szántó a další, kteří by asi takovéto veřejné poděkování moc neocenili. A jestli jsem na někoho zapomněl, je mi to líto a omlouvám se, ale jednak to nebylo záměrně a za druhé víte, že jsem vám vděčný.

A konečně díky vám, kteří tento blog čtete a komentujete jednotlivé články. Občas jsou to horké debaty, ale stojí za to, alespoň myslím.

2 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • Profilový obrázek
    Dušan Rovenský
    6. 12. 2014, 22:30

    Pro Františka Šulce: Tak Franto, především bych ti chtěl poděkovat za to, že jsi mě zmínil ve svém televizním vstupu i když na On War jsem už velmi dlouho nepřispěl žádným svým článkem. I když ne vždy souhlasím s tvými názory zde prezentovanými, tak si opravdu cením toho, že jsi celá ta léta vytrval psát (za prvé zadarmo a za druhé z pozice úředníka na MO, což jistě nebylo lehké) a přinášet různé nové informace a podněty k diskuzím se zajímavými lidmi. On War mi dost pomohl v tom, že jsem si ujasnil, jestli mě bude novinařina a psaní skutečně bavit nebo ne a jestli bych do něčeho takového nešel na plný úvazek. Jinak mám pro On War snad už tři roky rozepsaný jeden článek a nyní, s blížícím se koncem roku 2014, nastává vhodná doba na to ho konečně dokončit a publikovat…

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Mirek Lipowski
    15. 12. 2014, 0:09

    Ahoj Frantisku,
    reaguji na tvuj vstup v televizi a clanek ohledne ONWARu.

    Chtel bych vyjadrit sve uprimne podekovani za tvou aktivitu a usili, protoze je to dle meho nazoru v ceskem prostredi v podstate vyjimecna, neosobni a spolecnsky velmi dulezita aktivita, kterou by ne kazdy dokazal dotahnout od zameru k prakticke podobe v dnesni podobe.

    Rad bych ocenil v souvislosti s mymi prispevky i roli pana Jiriho Sedivho, ktery me v dobe, kdy jsi ONWAR zakladal podnitil k tomu, abych se s tebou spojil a publikoval, pricemz si dnes uvedomuji, ze mi to pomohlo k tomu se rozvijet a potazmo pripadne i prispet k formulaci myslenek ve splecensko/bezpecnostni problematice, k cemu bych se jinak vzhledem ke sve kariere a zamereni asi nikdy neodhodlal sam od sebe.

    Publikacni cinnost vyzaduje jak erudici a „mit nacteno“, tak i premysleni (porovnani informaci s vlastni zkusenosti, logikou a vhodnymi metodami posuzovani) a medium pro formulovani vlastnich myslenek, coz neni az tak jednoduche pro lidi, kteri se denne zivi a potykaji s tlakem ke zkratkam, pred-urcenym zajmum, a souviesejicim motivacnim kriteriim v danych organizacich.

    Pri publikovani v ramci ONWAR jsem se s zadnou cenzurou ze strany tve osoby nikdy nesetkal, cehoz si cenim a byt se zavery nekterych prispevku ne vzdy souhlasim, cenim si liberalniho a civilizacne vyzraleho pojeti tve platformy pro bezpecnostni temata.

    Preji ONWARu i tobe hodne uspechu v dalsich aktivitach.

    S uctou,
    Mirek Lipowski

    REPLY

Nejnovější komentáře