fbpx

Zelené a modré filmové léto: В зоне особого внимания

Svaz sovětských socialistických republik patřil mezi státy, které nabízely divákům atraktivní filmové příběhy ze života jeho úderných vojsk. Ve filmu se poprvé setkáváme s gardovým poručíkem Tarasovem a praporčíkem Valentirem při cvičení Severních proti Jižním. Úkolem skupiny hloubkového průzkumu vedené gardovým poručíkem Tarasovem je zničit utajené místo velení (Зкп – Замаскированный командный пункт) Severních. Film byl natočen v roce 1977, běžel v Československé televizi na počátku 80. let pod názvem V ostře sledovaném pásmu a byl opatřen českým dabingem. Sovětské filmy nepatří mezi ty, které by se na Youtube objevovaly s českou zvukovou stopou. Přesto stojí za zhlédnutí i v původním znění, a to i bez titulků. Člověk lépe pochopí uvažování, motivaci i metody vojenského myšlení vedení úderných operací ozbrojených sil Ruské federace.

4 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

4 Comments

  • Profilový obrázek
    radim2
    24. 7. 2015, 18:10

    Pamatuji si z ČT. Jinak to vyšlo na DVD s českým dabingem s další filmy( npř. událost ve čtverci 44) A jiné filmy o námořní pěchotě a VVD. Mám to pěkn+ založené a občas se podívám.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    bark
    25. 7. 2015, 18:34

    V Ostře sledovaném pásmu je první díl. Mnohem populárnější je díl druhý – Protiútok.
    Mj,. i ve dnešní době jsou to výborné filmy s vojenskou tématikou s minimem ideologického nánosu. Hláška *Seržantko, posviťte…* z Protiútok byla legendární po mnoho let,

    REPLY
  • Profilový obrázek

Nejnovější komentáře