fbpx

Co dodat…

Je pátek a britské ministerstvo obrany oznámilo další ztrátu v Afghánistánu. Podle The Daily Telegraph zahynul Aminiasi Toge z 2. praporu The Rifles. A stát se tak mělo ve čtvrtek při pěší patrole:

The soldier was killed as a result of an explosion that happened whilst on a foot patrol near Gereshk, central Helmand Province yesterday afternoon.

A navíc houstnou spory mezi premiérem a velením armády. Velitel pěchoty generál Sir Richard Dannatt a náčelník štábu Sir Jock Stirrup se nechali slyšet, že v Afghánistánu je zapotřebí více vojáků a helikoptér. Říkají tedy přesně to, co nechce Gordon Brown slyšet. Sir Jock po jednání s premiérem doslova řekl:

„In this situation where you have lots of improvised explosive devices, the more you can increase your tactical flexibility by moving people by helicopters then the more unpredictable your movements become to the enemy,“ Sir Jock said, speaking in Downing Street after talks with the Prime Minister. „Therefore it is quite patently the case that you could save casualties by doing that.“

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články


Nejnovější komentáře