fbpx

Ještě SOG a něco navíc

soglogo_mensiSkoro přesně před měsícem jsem napsal na OWOP text o rušení útvaru speciálních operací Vojenské policie SOG, o mých pochybách o smyslu tohoto rušení a nekoncepčnosti, která toto rozhodnutí provází. Nic moc se na tom nezměnilo. A člověk může být ještě více otrávený, když ví, kterak někteří z příslušníků útvaru si horko těžko hledají v armádě práci. Holt, v armádě máme přebytek dobrých a zkušených lidí, takže tyhle nepotřebujeme. A to se týká, dle toho co slýchám, i řady dalších, kteří spadli do kategorie „nadbytečných“ v rámci současných škrtů. Na druhou stranu je pravda, že „odejití“ některých lidí ozbrojeným silám neuškodí…

Nicméně, o tom jsem ani tak psát nechtěl. Chtěl jsem  upozornit na to, že webu se objevil před pár týdny nový příspěvek do rodiny internetových stránek zabývajících se bezpečností v ČR – www.armyforum.cz. Jde o projekt zatím v plenkách, jeho autor je velice zaměstnaný člověk (podobně jako všichni, kteří se snaží kloubit dohromady koníčka a práci), ale má velké ambice.

Jeden záslužný čin ostatně už udělal – posbíral odkazy na všechny možné články, reportáže a videa týkající se SOGu, která byla uveřejněná v českých médiích za poslední dva roky. Toho, koho zajímá SOG, má tak jedinečnou možnost podívat se na vývoj mediálního obrazu jednotky. A ten, koho to zas tak nezajímá se může pustit do debaty o záležitostech ozbrojených sil.

Ale abych nezapomněl, nechci tím říct, že OWOP mizí ze světa nebo nemá zájem o čtenáře. Naopak. Zůstaňte mi věrní a pokud byste se chtěli podělit o nějaké postřehy týkající se ozbrojených sil, napiště mi (kontaktovat mně je více než snadné).

OWOP je zde, aby vám naslouchal, a aby přispěl ke zkvalitnění debaty o bezpečnosti v této zemi. Bez hlasitého vyjádření názorů těch, kterým bezpečnost této země není ukradená, se toho ale moc nezmění.

2 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments


Nejnovější komentáře