fbpx

Počítač na věčnosti a škrtání tabulek

Předem se chci omluvit, že v těchto dnech málo píšu. Na vině je technika. V neděli mi odešel počítač do „věčných lovišť“, takže mam dosti stiženou možnost psát. Snad ale během tohoto týdne budu mít opravený stroj zpět. Tak prosím mějte trpělivost.

Chtěl bych vás alespoň upozonit na textik, ktery na začátku týdne byl publikován na Tydnu.cz pod titulkem „Armáda propouští. Vojáci hrozí žalobami„a týká se vlny škrtů tabulkových míst v českých orzbrojených silách. Popisuje pokusy některých vojáků odvolávat se proti rozhodnutí o propuštění a zároveň snahu jednoho bývalého vojáka s právním vzděláním, který se v tomto snaží pomáhat.

A ještě na jeden článek bych vás rád upozornil. Napsal jej Stephen Biddle v The New Republic. „Is There A Middle Way. The problem with half-measures in Afghanistan“ je dobrou argumentací proč by měl Stanley McChrystal dostat to, co požaduje. Pro Biddlea je to do jisté míry osobní záležitost, protože působil v McChrystalově poradním týmu, ale to v tomto případě není tak důležité. jak píše:

In counterinsurgency, less is not more.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články


Nejnovější komentáře