fbpx

Vánoční dárek

Říká se, že jestli chcete, aby nějaká zpráva zapadla, pusťte ji do médií v pátek vpodvečer nebo večer – televize ji nestihnou, noviny mají uzávěrku a redaktoři se snaží zmizet co nejdříve domů nebo do hospody (s časopisy vycházejícími v pondělí je to stejné). Navíc, respondenti se v pátek večer neshánějí nejlépe. A kdo čte internet v pátek večer? A v sobotu? To už je včerejší zpráva.

A ještě příhodnější je datum 23. prosince odpoledne. Třeba ta dnešní středa (nejbližší noviny vyjdou v pondělí ráno). Jak jinak uvažovat o následujícím oznámení, které 23. prosince 2009 vydalo ministerstvo obrany:

V pátek 18. prosince 2009 byla na Ministerstvu obrany ČR podepsána smlouva na pořízení 90 kusů lehkých obrněných vozidel typu IVECO M65E 19 WM 4×4 pro Armádu ČR. Za ministerstvo obrany dokument podepsal ředitel sekce vyzbrojování Ministerstva obrany ČR Jiří Staněk, za dodavatele, kterým je společnost PRAGA – Export s.r.o., její jednatel Jiří Lojan. Vláda ČR byla o uzavření smlouvy informována na svém jednání dne 14. prosince 2009.

Takže to, co ještě nebylo v září rozhodnuto je už od pátku podepsáno a od půlky prosince schváleno. Je to hezký dárek pro Pragu-Export v hodnotě 3,620 miliardy korun (včetně DPH). Konkrétně bude dodávka vypadat následovně:

Smlouva počítá s dodávkou 72 kusů lehkých obrněných vozidel bojových na podvozku IVECO M65E19WM 4×4 se zbraňovou stanicí PROTECTOR M151 A2 s 12,7 mm těžkým kulometem, 7 kusů lehkých obrněných vozidel bojových velitelských na podvozku IVECO M65E19WM 4×4 se zbraňovou stanicí PROTECTOR M151 A2 s 12,7 mm těžkým kulometem a 11 kusů lehkých obrněných vozidel bojové podpory na podvozku IVECO M65E19WM 4×4 se zbraňovou stanicí ZSRD-07 a kulometem ráže 7,62 mm. Součástí smlouvy je i dodávka bezprostředně souvisejících dílenských prostředků, náhradních dílů, munice a školení. Dodávky vozidel, včetně prostředků logistického zabezpečení, se uskuteční v letech 2010 – 2013.

Těch 11 ZSRD-07 je zatím jediným hmatatelným důsledkem česko-slovenské spolupráce, která byla alespoň oficiálně důvodem, proč nebylo vypsáno transparentní výběrové řízení. Jak řekl předseda výboru pro obranu Jan Vidím v říjnu:

„Největší posun nastal v tom, že se nákup internacionalizoval. V tu chvíli není možné vypisovat obchodní veřejnou soutěž.“ Pořízení vozidel přes mezinárodní agentury není podle něj průchodné, protože by se vítěz jenom těžko nutil k tomu, aby byl do akvizice zapojen i český obranný průmysl.

Slováci zatím neoznámili, že kupují další Iveca, tak jak bylo dohodnuto v „memorandu o porozumění“ (což není samozřejmě smlouva), takže nákup slovenských zbraňových stanic vypadá jako úlitba.

A ještě jednu věc bych doporučit vaší pozornosti. Budu teď házet čísly a doufám, že to nebude příliš zmatečné (byť popravdě, já z toho poněkud zmatený jsem):

  • na začátku října jsem psal v Týdnu o tom, že se tento obchod chystá; tehdy se mluvilo o dvou až dvou a půl miliardách korun vyčleněných na 90 vozidel
  • o pár dnů později napsal Oldřich Danda v Právu s odvoláním na plánovaný rozpočet, že 90 vozidel má v příštích pěti letech stát 3,49 miliardy korun
  • poté, 15. října ministerstvo obrany informovalo poslance a novináře (tisková zpráva je na army.cz), že „(P)předpokládané náklady na pořízení 90 kusů pro Armádu ČR dosahují dvou miliard Kč.“ Na výboru pro obranu se tehdy hovořilo i o tom, že 90 LOV by mohlo být v dalších letech doplněno 30 kusy vozidel ve speciálních úpravách a tedy mnohem dražších, než těch provních 90. Zároveň bylo oznámeno, že ministerstvo financí schválilo na program přes čtyři miliardy korun. Slovenská strana měla podle představ odebrat 40 vozidel Iveco.
  • a v dnešní zprávě se hovoří o 3,620 miliardách za 90 vozidel.

Už jednou jsem na OWOP prováděl podobný výpočet:

  • 15 LOVéček stálo cca 499 milionů korun = 33.266.667,- Kč/kus (včetně věže, servisu, doplňků – kromě těch dodávaných opravárenským závodem – daně, MARŽE, atp.)
  • 90 LOVéček má stát 3,620 miliardy = 40. 222.222,- Kč/kus (viz totéž co výše)
  • jenom pro porovnání (a neberte to dogmaticky, každý obchod s vojenským materiálem je jiný, byť se může zdát velice podobný): Norsko nakupovalo v letech 2006-2007 25 vozidel Iveco za cenu cca osm milionů eur; jinými slovy, jedno LOV stálo 320 tisíc eur, tedy cca 8.640.000,- Kč. V tomto výpočtu se ovšem skrývá určitá chyba (například kurz jsem zvolil 27,- Kč za euro, jaký byl tehdy?), proto k vypočítanému číslu přidám 50 procent a něco navíc a dostanu se k ceně 13.000.000 milionů korun za kus (hovoří se přitom o tom, že Iveco stojí na trhu mezi 9,5-10 miliony korun). Pak je k této částce ještě nutné připočítat zbraňovou stanici, která se dá pořídit cca za stejnou částku, tedy do deseti milionů korun. I při tomto „čarování“ se ale člověk nedostane na výše, než 23.000.000,- Kč za kus (a věřím, že jsem docela nadsadil).

Jistě, dokáži si představit další náklady, jak o nich rádi hovoří zástupci Pragy-Export (mimochodem, Norové museli mít také další náklady při zavádění vozidla do služby – jako výukové materiály, servis, logistiku atp.), ale asi těžko se dá díky dalším nákladům dostat až na závratných více než 40 milionů za kus. Možná mi něco uniká a po vysvětlení bych pochopil… Do té doby můžu říkat jediné:

Snová množstevní sleva a krásné Vánoce Prago-Export.

19 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

19 Comments

  • Profilový obrázek
    Ondrej Rajkovic
    23. 12. 2009, 23:02

    ano, ano … celkem zajímavý výčet jak se financuje nákup potřebného vybavení.
    co je ale zajímavé je toto: „11 kusů lehkých obrněných vozidel bojové podpory na podvozku IVECO M65E19WM 4×4 se zbraňovou stanicí ZSRD-07 a kulometem ráže 7,62 mm.“ – mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak může kulomet 7,62mm být použitý pro podporu ostatních vozidel, které jsou vybaveny 12,7mm kulometem?
    Pokud se nejedná o zásobovací vozidla (u kterých také nechápu účel) a nebo jiná podpůrná vozidla (teď mě zrovna nenapadá žádný jiný účel) tak potom zřejmě výběr zbraňového systému je stejně „logický“ jako cena.
    Tomu se říká vánoční dárek za všechny prachy :-))

    Všem přeji veselé a požehnané Vánoce

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Šťoural
    23. 12. 2009, 23:26

    Naštěstí ne vždy jsou Iveca od Praga-Export sro tak drahá http://www.euro.cz/id/6xatikaf4o/detail.jsp?id=20233&isfulltext=1
    Nevíte někdo jak a kdy byla v Afghanistánu zničena?

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Ondrej Rajkovic
    24. 12. 2009, 0:22

    Šťoural :
    Nevíte někdo jak a kdy byla v Afghanistánu zničena?

    Určitě žádné z těch co jsou v Lógaru. Takže asi některé z těch od 601.skss a tam se asi nic nedozvíme

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Emil Frída
    24. 12. 2009, 6:11

    Zajímalo by mě, jak ošetřeno kursové riziko. Slováci přece mají euro. Jestliže šla dodávka přes ČR, pak se muselo platit v korunách a Slovákům nelze auto prodat „pod cenou“, protože by pak vlastně vznikla škoda. Ve veřejném sektoru se nehraje na oprávky, ani odpisy. Taky mě zajímá, jak to budou Slováci od nás kupovat. Taky mají zákon o veřejných zakázkách a taky jsou tam pro ně nějaká omezení. Bylo by legrační, kdybychom se nakonec museli přihlásit do výběrového řízení. Nedokážu si představit variantu, že bychom bratrům Slovákům nakonec auta pronajímali. – Hodně systémových otázek je v celé věci nezodpovězeno…

    REPLY
  • Profilový obrázek
    František Šulc
    24. 12. 2009, 9:09

    Iveca byla poškozena i v Lógaru a to ještě za SOGu. Jestli to bylo na odpIs, nemám tušení. A jestli byla zničena iVECA i potom, nevím. Ale někdo z těch, kdo sem chodí by mohl mít přehled. Podělte se. Kolik ma 601. Ivec?

    REPLY

Nejnovější komentáře