fbpx

Pád mořského orla

MV-22 Osprey (verze pro námořní pěchotu) přistává nedaleko Mardžáh v Hílmandu (9. únor 2010); Foto Lance Cpl. Justin Loya, U.S. Marine Corps

Je to několik měsíců, co v Afghánistánu operují konvertoplány MV-22 (CV-22) Osprey. A zřejmě historicky první z nich – verze pro speciální operace CV-22 – byl tento týden ztracen během bojové mise v Afghánistánu. Při havárii zahynuli tři američtí vojáci, jeden civilista a řada dalších lidí byla zraněna. Podle oficiálního prohlášení ISAF letoun spadl nedaleko Kalátu v provincii Zábul.

Taliban se okamžitě přihlásil k tomu, že letoun sestřelil. Nedá se to však nezávisle potvrdit. Spíše bude asi lepší věřit tomu, že na vině je technická příčina, nebo chyba pilota. I když, tak přemýšlím, co by bylo pro projekt lepší – že byl stroj sestřelen, či že jde o několikátý technický problém v řadě? Dokud ovšem nebude oficiálně oznámeno co se stalo, ve hře jsou všechny možnosti. I to sestřelení, na které by mohly ukazovat informace na Defense Tech – s odvoláním na zdroje NATO se tam uvádí, že se prý nedaleko místa pádu Ospreye se následně odehrála přestřelka, což by mohlo nasvědčovat tomu, že stroj byl skutečně sestřelen.

Richard Whittle, autor knihy The Dream Machine: The Untold History of the Notorious V-22 Osprey na Danger Room naznačil, v čem by mohl být problém pokud by Mořský orel nebyl sestřelen:

“No one’s ever claimed the Osprey was invulnerable, and since the war in Afghanistan began in 2001, the U.S. has lost more than 300 rotorcraft there and in Iraq from various causes in crashes that killed nearly 500 people.” But, Whittle added: “If the cause was aerodynamic — if this Osprey lost its engines for some reason and was trying to autorotate to a landing, meaning float down on the cushion of lift even unpowered rotors can provide — then the critics who warned that this was a fatal weakness in the Osprey are going to be able to say ‘I told you so.’”

3 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

3 Comments

  • Profilový obrázek
    HedonistImp
    12. 4. 2010, 9:17

    Whittle je asi pěkný kecal: A) Uvádí ztráty 300 strojů, ale pro vrtulníky i Ospreye dohromady, takže vlastně nulová informační hodnota. B) Proč mluví o autorotaci u stroje, který jí ani není schopen vážně nechápu…

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Dušan Rovenský
    27. 5. 2010, 9:41

    Vyšetřování letecké havárie amerického konvertoplánu (letounu s překlopnými rotory) CV-22 Osprey amerických vzdušných sil, určeného pro speciální operace (AFSOC) v Afghánistánu, dne 9. dubna 2010, dospělo téměř k závěru. V předběžné zprávě vyšetřovací komise se uvádí, že pravděpodobnou příčinou havárie byla chyba pilota.

    Vyšetřovatelé vyloučili jako příčinu první havárie verze letounu CV-22 Osprey v operačním provozu možnou mechanickou závadu, či nepřátelskou střelbu, jak se původně uvádělo v řadě médií. Letounem bylo zrovna přepravováno celkem 20 lidí, z nichž 16 lidí nehodu přežilo a 4 lidé (pilot a palubní inženýr amerických vzdušných sil, ranger amerického pozemního vojska a jeden civilista) přišli o životy.

    Zatím všechny důkazy a rozbor záznamu letových dat svědčí o tom, že letoun ve chvíli nárazu letěl vysokou rychlostí velmi nízko nad terénem v režimu, kdy masívní rotory byly nastaveny kolmo k zemi, což je zřejmé porušení základních zásad bezpečnosti letu stroje této koncepce. Během letu ve velmi malé výšce konvertoplán zavadil svými relativně rozměrnými rotory o zem, což způsobilo jeho zbrždění a po nárazu došlo k jeho poškození a následnému požáru. O síle nárazu svědčí to, že předtím než se převrátil, byly odtrženy nejen oba rotory, ale i motory (motorové gondoly) a obě křídla.

    Zdroj ATM: http://www.atmonline.cz/news/2010/kveten/260510a.htm

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Dušan Rovenský
    22. 3. 2011, 19:12

    A US fighter pilot who had to bail out over Libya was rescued by a military aircraft which can turn from a plane into a helicopter.

    The pilot was one of two who ejected from their F-15E Strike Eagle fighter over Benghazi just before midnight on Monday as a result of what is believed to have been a mechanical failure.

    One pilot was recovered by teams of heavily armed US Marines on board two Osprey aircraft deployed from the USS Kearsage, the largest American ship off the coast of Libya.

    Zdroj The Telegraph (Daily Telegraph): http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8398519/Libya-US-fighter-pilot-rescued-by-transformer-aircraft.html

    REPLY

Nejnovější komentáře