fbpx

Navrhujte nové humvee

Všichni automobiloví nadšenci, kteří doma potají navrhujete vozidla, zbystřete. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), která má v Pentagonu na starosti vynálezy zkouší novou metodu jak se dobrat nového průzkumného, zásobovacího a evakuačního vozidla. Nechala vytvořit podvozek vozidla a vyzývá kohokoli, aby se přihlásil do soutěže na návrh zbytku. Ti, kteří uspějí, si přijdou na 7 500, respektive 1500 a tisíc dolarů. Na stránce Local Motors jsou podmínky, které musí splnit každý, kdo by se chtěl zúčastnit soutěže.

Firma Local Motors vytvořila podvozek nového vozidla, kterému musí odpovídat návrh. Do auta by se mělo vejít maximálně pět lidí (včetně řidiče), což znamená čtyři sedící (včetně řidiče), nebo dva sedící (včetně řidiče) a další tři ležící (sanitka). Je na každém, jak usadí/položí pasažéry, ale neměla by být vyměněna pozice řidiče a spolujezdce. Vozidlo by mělo být schopné uvést až 544 kg nákladu.

Vehicle should be highly mobile. Keep the side rails high.
Visibility is key: This vehicle should have the ability to have visibility like a control tower. This would help a Tactical Air Liaison Officer (TALO) help communicate with and see incoming aircraft.
Some place from where the vehicle can be defended if necessary.
Easy ingress and egress for the driver and co driver.
Best survivability possible for the occupants – Diver and co-driver locations cannot be changed, however the vehicle could be wider, and packs could be mounted on the outside– every centimeter of distance from the exterior of the vehicle to the passenger increases the chances of survivability.
Potential location for 360 degree, horizon to horizon protection.

Soutěž začne 10. února a skončí 10. března. Návrhy je ovšem možné zasílat pouze do 3. března 2011. Pacifisté si nemusejí zoufat, že jsou vyloučeni. V zadání je zdůrazněno, že nejde o útočný prostředek, pouze o vozidlo schopné se rychle pohybovat nepřátelským a nehostinným terénem a převážet lidi, či zásoby.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře