fbpx

Máte padáka, stojí v e-mailu

Pamatuji si, jak před mnoha lety chtěli vyhodit jednoho člověka, ale nikdo mu to nechtěl říct. Týden po týdnu se hledal ten, kdo mu to oznámí. Pak se našla jedna chytrá hlava – dotyčného poslali na služební cestu, a když se vrátil, nenašel ani svoje dveře, protože mu v době, kdy byl pryč, zrušili jeho úsek a z podřízených vytvořili nový. Pak se ještě nějakou dobu pohyboval po chodbách, než mu došlo, že skutečně nastal konec.

Někteří britští praporčíci dopadli možná ještě o něco hůř.  Třicet osm vojáků, včetně jednoho, který slouží v Afghánistánu, dostalo vyhazov e-mailem kvůli tomu, že „armáda musí projít zásadními škrty“. Není divu, že je ministr obrany Liam Fox naštvaný a požaduje vysvětlení.

Due to an error they were given the news that their contracts would be terminated in 12 months by email instead of in person. The message was reported to have said: „In my capacity as the Career Manager for the Versatile Engagement Long Career (VEng LC) and Long Service List (LSL), I write to notify you that with regret, I must issue you with 12 months‘ Notice of Termination. „As I’m sure you are aware the Army has to make significant cutbacks and we as the VEng LC & LSL are expected to play our part in reductions.“ An Army spokesman said: „We apologise for the distress that this will have caused.

1 comment
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Profilový obrázek
    Schneider
    24. 2. 2011, 12:29

    Když jsem začal pronikat do tajů argotu ozbrojených složek, zeptal jsem se jednou britského kolegy na specifiku výrazu „to be fired“. A on mi povídá: „To je situace, když přijdeš do své kanceláře a za tvým stolem sedí na tvé židli chlap. Zeptáš se ho: Co tu děláš? A on ti odpoví: A co tu děláš ty?“

    REPLY

Nejnovější komentáře