fbpx

TF White Eagle: Proč jsme v A’stánu

Popularitu operace v Afghánistánu toto video asi nezvýší, ale je docela pěkně udělané. Díky Dušanovi za tip.

4 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

4 Comments

  • Profilový obrázek
    Michal Zámorský
    5. 3. 2011, 11:41

    No to asi opravdu nezvýší. Připomíná mi to „Jsme profesionálové “ :-) Trochu mě zaskočil ve 2:40 začátek skladby alikvótním zpěvem á la lámové a pak to přejde do arabského brnkání. No nejsem na to odborník. Ale zase aspoň člověk viděl ostré nasazení Dany, to se v AČR asi nezažije.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Roman
    5. 3. 2011, 11:53

    Poláci a nejen oni jsou někde jinde …

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Michal Zámorský
    5. 3. 2011, 21:21

    To jsou. Z našeho regionu je to nejspíš jedna z nejsilnějších armád (mezi NSR a Ruskem). Z loňských pohovorů s několika polskými vojáky na Bahnech jsem ale pochytil, že tam také trpí podobnými neduhy jako v AČR, ale aspoň prý tam mají menší bezkoncepčnost než u nás. Ale to jistě nebyl reprezentativní vzorek.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Marcel Krenek
    19. 6. 2012, 15:22

    Panove, procitam tady prispevky a nutno rict ze v nekterych vecech tak uplne pravdu nemate. Spolupracuji s TFWE vice nez 5 mesicu a mohu jenom potvrdit ze se potykaji s uplne stejnymi problemy jako ACR, pocinaje nedostatkem penez, vycvikem, koncepci karierniho rustu apod.
    Co se tyka delostrelectva, jejich 152mm jsou plne totozne s nasimi. Automatizovany system rizeni palby se nijak nelisi od ASPRO. Jednu vec nutno pochvalit, po dobu pusobeni TFWE v AFG odladili plne system pouziti palebne podpory v asymetricke operaci, tak aby predchazeli CIVCAS, zvladli proces PI, AS Management a Assets deconfliction. Ovsem vse je pouze narodni zalezitosti, tzn. nijak nezakomponovali do procesu ASManagementu pouziti AFG delostrelectva. To muze byt dalsi krok jak rozvinout moznosti ANA jako proces mentoringu.
    Na druhou stranu je nutno rict, ze to co tady POL delaji neni pro delostrelce nicim novym. Mohu to potvrdit protoze timto zpusobem jsme cvicili jiz v roce 2009 v ramci cviceno Op MALIC ve VVP Brdy. Tou dobou jsem tam pusobil jako Nacelnik stabu.
    Pekny den vsem.

    REPLY

Nejnovější komentáře