fbpx

Nediplomatické vystoupení pana velvyslance

Toto video stojí skutečně za zhlédnutí a za studium. Je na něm zachycen ruský velvyslanec v Srbsku Alexander Konuzin, který se pustil do účastníků nedávné konference s názvem Belgrade Security Forum. Rozčílilo jej, že nikdo na fóru neřešil pokus vojáků NATO obsadit hraniční přechody mezi Srbskem a Kosovem. Podle něj jediní, kdo hájí zájmy Srbska, jsou Rusové. Evropské unii, NATO a dokonce i samotným srbským představitelům jsou zájmy Srbska jedno. Ostatně předvojem hájení srbských zájmů už byli ruští dobrovolníci, kteří „bez vědomí ruské vlády“ přicházeli na Balkán v 90. letech, aby bojovali po boku Srbů.

Po svém proslovu velvyslanec opustil jednací sál.

2 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • Profilový obrázek
    Emil Frída
    3. 10. 2011, 7:42

    Opravdu síla. Na druhou stranu mi to hodně vysvětlilo:
    1. Nedivím, se že kníže na fóru zaspal. Ten člověk opravdu plácal blbosti.
    2. Pan velvyslanec měl pravděpodobně upito a jeho verbální i neverebální projev se dost podobal projevu bývalého náměstka ministra obrany pro ekonomiku a dvojnásobného nejlepšího ministra financí pro rozvíjející se trhy střední a východní Evropy. Škoda, že nedal tomu drzému spratkovi také pár facek.
    3. Je vidět, co dokáže vodka. Náš ministr financí se rozhodně nedá opít rohlíkem. Zdá se, že Rusové budou mít ve vládě svého člověka. Chovají-li se čeští ministři jako ruští velvyslenci, potvrzují se dřívější varování zpravodajských služeb o pronikání ruského vlivu do české politiky.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Mirek Lipowski
    7. 10. 2011, 16:33

    Díky za bystrý postřeh Emile. Lámal jsem si hlavu koho mi ten projev svou teatrálností připomíná a pan Kalousek je trefa do černého. Škoda, že taky nemáme Chairmany a publikum jako v tom klipu …

    Frantovi – díky za dobrý tip.

    REPLY

Nejnovější komentáře