fbpx

Zázračné čočky

Americká Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), která se stará o technologický rozvoj amerických ozbrojených sil podepsala smlouvu se společností Innovega na dodávku plně funkčního prototypu kontaktních čoček. Nejedná se ovšem o normální čočky. Tyto, pokud jsou spárované s brýlemi, umožňují, že člověk může sledovat jak to co je promítané na brýle, tak vzdálenější objekty. Dotyčný se tedy může díky dvěma filtrům dívat na dvě věci najednou.

The central part of each lens sends light from the HUD towards the middle of the pupil, while the outer part sends light from the surrounding environment to the pupil’s rim.
The retina receives each image in focus, at the same time.
„Normally, for example, with a camera you focus on something distant or something close – but you focus on a particular spot,“ said Mr Willey.
„By wearing our contact lens you automatically have this multi-focus, or dual-focus, and you are doing something that humans don’t usually do.“

Společnost doufá, že prototyp bude úspěšný a že si jej vojáci objednají ve větším množství. Je to předpoklad pro další rozšíření tohoto vynálezu. Hlavní zisky totiž nepřijdou z armády. Pokud bude projekt úspěšný v armádě, výrobce předpokládá, že by se čočky mohly objevit v roce 2014 na civilním trhu. Největší úspěch se zřejmě dostaví v herním průmyslu.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře