fbpx

Události 18. – 24. května 2015

Události 18. – 24. května 2015

Bezpecnostni monitorJemenská armáda s pomocí milicí v pátek údajně dobyla saúdskou pohraniční vojenskou základnu al-Me’zab. Přeshraničních útoků na cíle v Saúdské Arábii uskutečnily jemenské síly v týdnu několik.

Malý konvoj deseti vozidel etiopské armády a policie nelegálně vstoupil na území Keni. Podle místních policejních složek se jedná již o třetí podobnou událost.

Ohio zažilo rozsáhlé zatýkání protestujících proti osvobozujícímu rozsudku nad policistou obviněným z usmrcení dvou neozbrojených podezřelých. Policistovi hrozilo 22 let ve vězení.

Nigerijská armáda při bojích s Boko Haram úspěšně osvobodila 20 žen a dětí. Při operaci v lese Sambiskom na severovýchodě Nigérie se také podařilo zničit techniku ​​a úložiště munice, které patřily Boko Haram.

Sebevražedný atentátník zabil 21 osob při útoku na šíitské mešitu v Saúdské Arábii. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Nejméně deset mrtvých a šestnáct zraněných policistů si vyžádal útok Talibánu v provincii Helmand. Útočníkům se podařilo dočasně ovládnout tři policejní chechpointy

Několik masových hrobů odkryla malajská policie v blízkosti táborů obchodníků z lidmi. Ty byly narychlo opuštěné těsně před příjezdem policie. Odhady hovoří o ostatcích stovek migrantů z Myanmaru a Bangladéše.

Profilový obrázek
Matej Kandrík
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články


Nejnovější komentáře