fbpx

Přestřelka pod vodou i nad

Rusové představili první útočnou pušku, ze které se dají střílet náboje ze standardního zásobníku na souši i pod vodou. Tuto zbraň ze závodu v Tule mají jako první dostat ruské speciální síly. Pro střelbu v obou prostředích je zapotřebí zvláštní zásobník pro náboje ráže 5,45 mm. Váha zbraně s granátometem je přibližně 4,6 kg.

Until now underwater fighters were compelled to use two types of weapon – for use under water and the Kalashnikov for overland firing. Now it is only necessary to replace the ammunition magazine,“ told Nikolay Komarov, head of department of foreign economic relations of the manufacturer in Tula.
The ‘ADS’ is also equipped with a 40 mm grenade launcher. Developers believe that its effectiveness and accuracy are comparable if not greater than the legendary AK-47m.

Efektivní dostřel zbraně pod vodou je kolem 25 metrů v hloubce 30 metrů a 18 metrů v hloubce 20 metrů. Útočná puška byla vyvinuta v roce 2007 a od té doby procházela různými zkouškami a nyní má být zaváděna do výzbroje. Jde o zajímavý projekt, jeden tak jen může přemýšlet nad užitelností, ale to je věc ruských sil.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře