fbpx

Bitva s UFO o Los Angeles

Spojené státy mají nový kasovní trhák. Film se jmenuje Bitva: Los Angeles a pojednává o oblíbeném tématu, kterak zemi napadnou UFOni a hrstka hrdinů, tentokrát Námořních pěšáků, dokáže nemožné. Film šel do kin v březnu a za první víkend na tržbách vydělal necelých 36 milionů dolarů, což není vůbec špatné.

Film jsem neviděl, takže jej nemohu ani recenzovat a stejně, UFOni stále ještě nejsou nejlepším tématem pro OWOP. Zaujalo mne něco jiného. Článek, který se objevil na Aol News, ve kterém vystupuje plukovník ve výslužbě John Alexander, který se problematikou spojenou s UFO zabývá 25 let a dokonce napsal knihu UFOs: Myths, Conspiracies, and Realities. V článku vypráví, jak by to vypadalo ve skutečnosti, pokud by se cizinci z vesmíru rozhodli napadnout Zemi.

„The bottom line for a hostile engagement between aliens and humans is not a pretty picture, and there is no happy ending for us,“ according to John Alexander, a retired Army colonel who spent 25 years searching top levels of the U.S. government for evidence of a reported UFO cover-up — and couldn’t find one… „Fundamentally, if aliens wanted to take over the world, why fight us? All of the Hollywood movies are based on the paradigm that if you’re going to fight someone, you’re going to have to use physical violence to do that, which involves risk,“ Alexander told AOL News.

Jednoduše, pokud by se vesmírní vetřelci rozhodli, že se se Zemí vypořádají (v tuto chvíli by jednoznačně byli na vyšší technologické úrovni – dokázali k nám přiletět, zatímco my k nim ne), rozhodně by se nepouštěli do bitev s pozemskými armády. Je to totiž příliš komplikované, respektive úplně k ničemu. Stačí mnohem míň

„If they chose to use physical force, they would simply destroy our infrastructure, power, communications, transportation and economic systems. While a terribly blunt approach, it could be accomplished without any danger to the aliens, or direct confrontation with any military system.“ As long as we’re offering a sober, logical, strategic scenario in which unfriendly extraterrestrials want to take over our home turf with the least amount of destruction possible, Alexander speculates there’s a much easier way to do it. „If depopulation of Earth is an objective, the simplest way to accomplish that would be to introduce one or more biological organisms that kill humans.

Trochu to připomíná debaty o tom, na co by mohli zaútočit teroristé a vylidnit, či vyhladit třeba New York. A proč by to cizinci z vesmíru dělali? Důvodem prý může být i genetika.

„Human DNA might be necessary to rejuvenate their genetic lines. However, if the aliens understood DNA sequencing, they would certainly comprehend the cloning process. They would only need a few samples of human DNA in order to create a population that meets their requirements for regeneration. „It would be far easier to grow their own population that would have no propensity for violence towards them, than to subjugate inherently impetuous and pesky humans.“

Přiznám se, že mi to velký smysl nedává. Je to příliš komplikované a nějak v tom nespatřuji logiku. Ať o tom přemýšlím z jakéhokoli úhlu, spíše mi vychází, že UFOni, pokud by se nějací objevili, budou mírumilovní a nikoli výbojní a krvelační. A to mi připomíná, že už jsem dlouho neviděl Hvězdné války

1 comment
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Profilový obrázek
    návštěvník
    12. 4. 2011, 16:25

    bohužel jsem film také shlédl… odstrašující příklad, jak nemá vypadat taktická činnost malé jednotky a zabité dvě hodiny života sledováním otřesného holywoodského béčka.

    REPLY

Nejnovější komentáře