fbpx

Veteráni, kteří se pustili do podnikání

Vojáci 10. horské divize zabezpečují v roce 1945 silnici v Itálii. S touto divizí sloužil i Friedl Pfeifer, pozdější zakladatel Aspenu; Foto via Wikimedia Commons

Lavish Laines je jedno z mnoha kalifornských vinařství. Provoz zahájilo v srpnu 2008. Vyrábí červená i bílá vína, jejichž ceny se pohybují mezi 20 až 24 dolary za lahev. Na tomto vinařství samotném by tedy nebylo nic zvláštního, až na to, kdyby nebylo spravováno bývalými námořními pěšáky, příslušníky pěchoty a letectva.

At Lavish Laines Winery we steadfastly support our troops, come see our new wall dedicated to veterans with pictures, medals, and certificates commemorating local vets and and those associated with LLW (Lavish Laines Winery).

Veterán Josh Laine (26) založil vinařství před několika lety. Hned zpočátku požádal několik svých kamarádů z námořní pěchoty, kteří nemohli najít práci, aby mu pomohli. Laine dnes říká, že jeho hlavním cílem je, aby si bývalí vojáci byli schopni pomoci sami, nemuseli být na ulici, či prosit o pomoc.

„Veterans don’t have to be micro-managed. They know how to take a task, carry it out and get it done.“
28-year old former Marine Eamon Kelly says he spent three years looking for a job, battling stress and depression at the same time. He says working at Lavish Laines means camaraderie, as well as a good paycheck. He likes toiling in the fields, following specific orders, and being alone with his thoughts.
„It’s almost like being back in the military again, but there’s no stress what so ever. It’s very easy to come out here and work,“ says Kelly.

Vinařství v současnosti zaměstnává 42 veteránů, kteří sloužili v bojích od 2. světové války po Irák a Afghánistán. V místnosti, kde probíhají ochutnávky, pověsili veteráni na zdi fotografie z operací, kterých se účastnili. V místnosti je také žlutý prapor s nápisem:

Welcome Home Warrior Citizen („Vítej doma, občane bojovníku“).

Jde sice o pomoc pro malé množství veteránů, ale cokoli je lepší, než nic. V současnosti je totiž bez práce necelý milion veteránů, což je 12,1 procenta. Nezaměstnanost mezi veterány je o několik procent vyšší, než je americký průměr. V říjnu bylo bez práce devět procent Američanů, což je necelých 14 milionů lidí.

Vinařství Lavish Laines mi připomnělo ještě jiný příběh, který mně fascinuje již mnoho let. Jedny z nejlepších zimních areálů ve Spojených státech jsou v Coloradu. Zvláště známý je Aspen, kterému místní často říkají starým názvem „Ajax“. Oblast coloradských hor byla domovem 10. horské divize, která se zformovala v listopadu 1941. Vznikla díky lekcím z Finska a Norska, které některé prozíravé lidi vedly k přesvědčení, že pokud budou muset Spojené státy zasáhnout do války, budou potřebovat jednotky připravené na boj v zimním prostředí. A právě Colorado by pro výcvik velice vhodné. Mezi instruktory a příslušníky 10. horské divize byli propagátoři lyžování ve Spojených státech a první úspěšní zimní sportovci.

10. horská divize měla během bojů v Evropě velké ztráty, ale zároveň patřila k jedněm z nejvíce vyznamenávaných jednotek 2. světové války. Když válka skončila, začali se veteráni vracet domů. Jestli příslušníci 10. horské divize něco uměli dobře, bylo to lyžování. Bylo tedy jenom logické, že se někteří vrátili do Colorada, aby hledali obživu a zároveň i pokračovali v tom, co je bavilo.

Lyžařskému průmyslu ve Spojených státech pomohlo po válce několik věcí. Za hlavní se dají zřejmě považovat dvě. Za prvé pozemní vojsko uvolnilo z válečných přebytků sto tisíc párů lyží, vázání, hůlek a bot. Vybavení se tedy velice levně dostalo k lidem, kteří by si jej jinak nikdy nemohli dovolit. A za druhé, lidé po válce začali více a více utrácet za volnočasové aktivity. Byli to právě veteráni z 10. horské divize, kteří uměli učit lyžovat a znali hory.

Jednou z významných osob byl například Rakušan Friedl Pfeifer, který začal lyžování v USA učit v roce 1936. Za války sloužil u 10. Horské divize, a když se vrátil do USA, stal se jedním ze tří expertů, kteří zahájili provoz lyžařských škol. Díky němu a několika dalším se v Aspenu a Buttermilku zrodila lyžařská rekreační střediska. Další významnou osobností byl původem Nor Harold Sorensen, veterán ze stejné divize jako Pfeifer. Od roku 1958 vedl Sorensen Winter Park Ski Jump School.

Veteránů z 10. horské divize, kteří po druhé světové válce dokázali proměnit Colorado a udělat z něj jedno z center zimní rekreace bylo mnohem více. Jejich příběhy jsou fascinující, stejně jako rozsah toho, co po sobě zanechali.

While Colorado was a major beneficiary of the talent of the 10th Mountain veterans, nationally seventeen ski areas and 33 ski schools were founded or managed by them. While the most famous contributions are the resorts themselves, the men contributed to the industry in other ways. Stephen Knowlton was the first director of Colorado Ski Country and Merrill Hastings published the magazine Skiing. Other veterans, including John Woodward, Hans Hagemeister, and Don Goodman, became manufactures or distributors of ski equipment. The ski industry of today is indebted to the soldiers of the summit.

Možná jednou bude známé i Vinařství Lavish Laines z Kalifornie kvůli svým vínům. Nyní se do zpráv dostává především proto, že je to podnik veteránů.

2 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • Profilový obrázek
    Petr Z.
    14. 11. 2011, 10:06

    Ad. vinařství pro veterány, francouzská cizinecká legie také zaměstnává veterány ve svém vinařství, především ty, co ve výkomu služby utrpěli újmu na zdraví..

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Dusan Rovensky
    15. 11. 2011, 14:35

    No a po nasich veteranech zustane jedna zpackana dalnice a tunel za miliardy:

    Podezření, která provázejí stavbu dálnice D47, způsobily tajnosti, které zadání zakázky provázely. Je o tom přesvědčen Jiří Šedivý, šéf dozorčí rady konsorcia Housing &Construction, které zakázku na dálnici získalo. – http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.aspx?r=ekonomika&c=A030203_171417_ekonomika_ven

    Největší tuzemskou stavební firmu Eurovia a Ředitelství silnic a dálnic čeká zřejmě největší reklamační spor v dějinách českého stavebnictví. Důvodem je nekvalitně postavená dálnice D47 v Ostravě (nyní už označovaná jako D1) za téměř šest miliard korun. Státu došla trpělivost poté, co Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zjistilo, z čeho je postavená. – http://ekonomika.idnes.cz/stat-reklamuje-dalnici-v-ostrave-eurovia-ji-postavila-na-odpadcich-1df-/ekonomika.aspx?c=A111114_205254_ekonomika_brd

    REPLY

Nejnovější komentáře