fbpx

Anonymous v uniformě

Před několika dny se objevil zvláštní rozhovor s jedním kapitánem, který si nepřál být jmenován o působení lidí hlásících se k hnutí Anonymous v americkém pozemním vojsku. Tento kapitán tvrdí, že se v americké armádě nachází řada lidí skrytě pracující pro hnutí brojící proti vládám. Především je prý zajímá služba ve Fort Huachuca, což je sídlo zpravodajské složky pozemního vojska USA. Kapitán prý pomáhal při tak zvaném Arabském jaru, jeho jiní kolegové zase v akcích proti drogovým kartelům v Mexiku. Kapitán sice nemůže říct na sto procent, že další vojáci využívají uniformy k získávání informací vhodných pro aktivisty hlásících se k Anonymous, ale myslí si, že určitě. Na otázku, zda má o přítomnosti aktivistů v uniformách armáda povědomí řekl:

Pre-Manning, there were several academic papers put out trying to analyze it and school the leadership. Because the Army is a very top-down organization, they assume that [Anonymous] is too. Leadership wasn’t concerned with it until Manning happened. Then they read everything under the [lens] of what Manning did and it just scared them — scared them blind. They know we are in there and they assume that we are all going to do a Manning or a Snowden.

Vláda prý přitvrzuje, ale to aktivisty neodradí, tvrdí kapitán. A jestli něco očekává, pak další úniky citlivých informací. Nejspíše si někdo vystřelil z médií, ale co když ne?

1 comment
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment


Nejnovější komentáře