fbpx

DPP/DPČ

DPP/DPČ

Složit kaňoura ve třídě. To se ještě nestalo. To musí kronikář zapsat.

No to je nadělení. Celej kerskej les z toho onemocní.

Za tejden bude historický setkání mysliveckej společností v hájence. – Neměl bych si koupit novej klobouk?

To zas bude v álejích nablito.

Takto nějak probíhá dialog mezi Jarinem Francem a paní Francovou ve filmu Slavnosti sněženek. Aby bylo líp, to se ještě nestalo. To by měl kronikář zapsat. Možná z toho armáda onemocní. Neměla by si koupit nové vesty a přilby? Ekonomika zpomalujea kdo ví, co bude ze sedmého schodku státního rozpočtu?

Není to podstatné. Objem celkové placené práce v resortu Ministerstva obrany nemizí. Ba naopak roste, jak roste počet jeho zaměstnanců. Chce-li tedy ministryně příjmů, výdajů a financování České republiky zeštíhlit státní správu a zároveň dosáhnout toho, co jeden z jejich předchůdců slíbil armádě a co slíbil předseda vlády ČR NATO, měla by to udělat skutečně chytře. Jak se zdá, peněz „na dohody“ je totiž třikrát více, než před začátkem reformy ozbrojených sil ČR.

9 comments

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

9 Comments

  • Profilový obrázek
    Ivan
    2. 8. 2019, 18:56

    Co k tomu napsat? Snad jenom parafrázi klasika: Když mluvím s lidmi přihřívající si nějakou tu svou polívčičku nebo čtu jejich rozbory, hodnocení a závěry, začínám si myslet, že čestný intelekt a smysl pro objektivitu již prostě zmizel z povrchu ministerstva.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    aa
    2. 8. 2019, 20:44

    Technická: kaňour a kňour není totéž :-).

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Jorge
    2. 8. 2019, 21:53

    Jak se tak dívám, tak klasik Kafka nemá chybu. Škoda, že ho páni neznají. Mohli by se poučit. To, že slavným akademikům nestačí patnáctá platová třída a malý uvazek, ale na DPP a KČP makají o stošet, je pochopitelné ??? Co mi nejde na rozum jsou ředitelé odborů a jiných celků, kteří mají při své funkci času na tyto dohody nedohody makat také.

    REPLY
    • Profilový obrázek
      J. Švejk@Jorge
      4. 8. 2019, 9:01

      Poslušně hlásím, že znám dva Kafky. První je Franz Amšel Kafka a ten byl Pražák – Čech německého původu židovské víry – a uměl německy: „Nikdy jsem mezi německým národem nežil. Němčina je mi mateřštinou, a proto pro mě přirozená, ale čeština je blízká mému srdci.“ A naopak neuměl téměř hebrejsky. Druhý pracoval na SOP a pak SOPS a taky neuměl hebrejsky; spíš myslel dělostřelecky. Znám byl pro jeho vztah výjimečný vztah k (prozatímnímu) organizačnímu řádu Ministerstva obrany.

      REPLY
  • Profilový obrázek
    Jan
    4. 8. 2019, 9:26

    Mozna by stalo za to zverejnit v teto souvislosti financni objem MO/UO a samostatne generalni stab a vojska. A ani by se nemuseli zverejnovat jmena a castky. Copak to tajni tajemnici nemaji – asi ne, protoze by se nad tim museli prinejmensim pozastavit. Kontrasi tomu asi nerozumeji.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Liz
    9. 8. 2019, 8:56

    Hlavně když stále kape.O nic dalšího zájem není.

    REPLY

Nejnovější komentáře