fbpx

Gratulace řediteli VZ

Je to s velkým zpožděním, ale budiž mi to prominuto. Rád bych se skoro po měsíci připojil k blahopřání řediteli Vojenského zpravodajství generálporučíkovi ing. Ondreji Páleníkovi, MBA za jeho studijní úspěchy:

Ředitel Vojenského zpravodajství generál PÁLENÍK úspěšně ukončil studium programu MBA (Master of Business Administration) a převzal dne 14. května 2010 při slavnostní promoci v Brně červený diplom udělený univerzitou Nottingham Trent University z Velké Británie. Příslušníci a občanští zaměstnanci Vojenského zpravodajství se připojili k blahopřání svému řediteli k získání nového titulu.

Je dobře, že tato informace si našla cestu na oficiální stránky Vojenského zpravodajství mezi tiskové zprávy o udělování medailí za misi v Afghánistánu příslušníkům 601. skupiny speciálních sil, či připomínku 65. výročí osvobození Československa. Studium MBA na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně je náročné nejenom finančně, ale i studijně. Proto se rád připojuji s gratulací k příslušníkům a občanským zaměstnancům Vojenského zpravodajství a přeji panu řediteli, aby nabyté teoretické i praktické znalosti mohl plně uplatnit ve prospěch Armády České republiky.

112 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

112 Comments

  • Profilový obrázek
    Emil Frída
    17. 6. 2010, 4:44

    Nahlédl jsem na stránky příslušného studia a nevím jestli je to studium fakt elitní nebo je to jenom prodej titulů. Tedy, jestli je k čemu vůbec gratulovat. Zaujaly mě zprávy z prosince 2008 (http://www.uk-mba.cz/co-se-u-nas-prave-deje/prosinec-2008.html) Je v nich nějaký generál Vavrinec. Nicméně když jsem procházel jména generálů jmenovaných vládou od roku 1993, nikdo takový tam nebyl! Jenom blázen by se představoval hodností nebo titulem, který nemá. Ke shlédnutí doporučuji fotku pana generála v absolventské čepičce. Přesto, jak jsem zjistil od známého, nějaký plk. Vavrinec pracuje na GŠ a je dokonce spolužákem generála Páleníka z vojenského gymnázia SNP v Banské Bystrici. Oběma prý tohle nákladné studium zaplatil kompletně stát. Pikantní je, že podle informací mého známého má „generál“ Vavrinec dlouhodobě na starosti plánování peněz v tzv. střednědobém plánu a je evidentní, že na sebe a svoje dávné přátele v této souvislosti nezapomíná. Vše se musí dobře naplánovat, i kdyby na provoz armády skutečně nebylo…:-)

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Poustnilisticka
    17. 6. 2010, 5:53

    Můj příspěvek asi trochu rozdmychá vášně, ale nedá se nic dělat. Podle mého názoru je tento článek pěkně mimo. Ne že bych panu generálovi nepřál (nechť je mu přáno), ale nedomnívám se, že by tento virtuální prostor měl být věnovaný jeho vzdělávacím aktivitám. Bude se tu teď psát o každém generálovi nebo plukovníkovi a jejich případných studijních úspěších?
    Nezlobte se na mě, ale tohle tak trochu smrdí jako šplhání nebo nevhodné zviditelňování.
    Vím, že jsou to Vaše osobní stránky, ale myslím, že by jste se měl něčemu takovému do budoucna vyhnout, pokud nechcete, aby to tu ztratilo úroveň. Trošku mi ten článek připomněl Obranu lidu.
    Pochopil bych kdyby jste napsal blahopřání nějakému řadovému vojákovi nebo důstojníkovi za absolvování prestižního kurzu nebo extra náročného výcviku apod., ale u generála se to podle mne nehodí. Nebo budete v rámci alespoň nějaké objektivity blahopřát i těm ostatním generálům a plukovníkům co si udělají nebo udělali MBA?
    Co Vy na to pánové?

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Ivo
    17. 6. 2010, 8:33

    1. Těžko hodnotit, zda je titul MBA udělovaný na ČVUT koupený či zasloužený, ale vzhledem k renomé ČVUT bych se přikláněl k té druhé variantě. Pokud bych uvažoval o zisku dalšího akademického titulu, byl by to právě MBA, nikoliv Dr. Stejně tak prozaicky se jistě rozhodoval i pan generál, jelikož jeho praktická využitelnost je pro jeho následnou práci neskonale větší.

    2. Vhodnost nebo nevhodnost celého článku. Ne, že bych viděl Frantovi do hlavy, ale zkuste trochu číst mezi řádky. Až ho bude Franta za půl roku za rok linkovat pro svůj nový článek, možná mu to odpustíte.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    HedonistImp
    17. 6. 2010, 8:49

    Ivo: Jedná se o MBA udělované na VUT, nikoli ČVUT. Když vidím některé tváře v Exam Board, tak mám také své pochybnosti o kvalitě tohoto titulu… Ne úplně košer MBA primátora Onderky raději ani nezmiňuji.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    soldato
    17. 6. 2010, 9:12

    Tak nevím. Když jsem si tento krátký článek četl poprvé, myslel jsem si, že to Franta myslí asi ironicky. Pak že to myslí vážně. A teď tedy zase nevím…

    REPLY

Nejnovější komentáře