fbpx

Nezkrotní námořníci

Před týdnem byl zbaven velení kapitán David Schnell, velitel výsadkového plavidla USS Peleliu. Vyšetřování námořnictva totiž prokázalo, že udržoval „nevhodný vztah“ s členy posádky.

Navy investigators are probing allegations that Capt. David A. Schnell “acted in an unprofessional manner toward several crew members that was inappropriate, improper and unduly familiar,” according to a Navy news release. Vice Adm. Mark Fox, commander of U.S. Naval Forces Central Command and 5th Fleet, officially relieved Schnell on Sunday due to loss of confidence in his ability to command, according to the release.

Na „vyhození“ kapitána Schnella by nebylo nic zas tak zajímavého, pokud by nešlo o sérii podobných problémů v americkém námořnictvu a zároveň pokud by nebyly tak razantně vyřešeny. Schnell je letos už dvanáctým velícím důstojníkem v námořnictvu, který byl odvolán (jen mezi 1. lednem a 15. březnem jich bylo odvoláno sedm). V roce 2009 bylo odvoláno sedmnáct velitelů.

Důvody letošních vyhazovů se různí – od nevhodného chování pod vlivem alkoholu, přes využívání prostitutek, až po náraz do mola.

The Navy’s highest profile removal this year came when Yokosuka, Japan-based USS Cowpens skipper Holly Graf was removed for “cruelty and maltreatment” toward the sailors under her command.

Je docela obdivuhodné, jak se dokáže námořnictvo se selháními důstojníků, i těch vysokých, vyrovnat. A vždy to jde docela rychle.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře