fbpx

Když je lovec odloven

Minulý týden začala na letišti Woodford společnosti BAe likvidace téměř dokončených letounů Nimrod MRA4. Jde o případ, který v sobě má značnou dávku tragičnosti. Letoun patří ke špičce průzkumných letounů připravených bojovat s ponorkami (periskop zaregistruje na necelých sedmdesát kilometrů daleko, je vybavený například protilodními střelami, ale i konvenční municí, ve vzduchu vydrží 15 hodin, nebo uletí přes jedenáct tisíc kilometrů). Nicméně vývoj a výroba se zpozdila o devět let, projekt stál o 800 milionů liber více a nyní je likvidován, aby se v příštích letech ušetřily dvě miliard liber. Mimochodem, likvidace přijde na 200 milionů liber.

Three of the nine planned Nimrod aircraft have so far been constructed; costing around half a billion a copy to build, and worth about £1 billion each in service. Scrapping the project will, in itself, cost around £200 million. As they say in the US, “a couple of billion here and there and pretty soon you are talking about serious money”. Nobody emerges from all of this with much credit; not the Ministry of Defence, not the Royal Air Force, nor the manufacturers. No wonder that the Chief of the Defence Staff, General Sir David Richards, has said that this was genuinely one of the most difficult decisions the review had to take; nor that it has former defence chiefs and commanders rushing back into the trenches over it.

Příběh Nimrodů je ukázkou co se stane, když se pokazí všechno, co se pokazit může. Letoun se začal budovat v polovině 90. let minulého století a o deset let později, konkrétně od roku 2006 byl na zrušení. Ale jak už to bývá, vojenské projekty se zahajují mnohem snadněji, než se ruší. Na obranu Nimroda je nutné říct, že jeho schopnosti jsou skutečně zajímavé, i když jde o „dítě“ „postudenoválečnické“ nejistoty co bude.

Bývalí britští představitelé ozbrojených sil se snažili na poslední chvíli apelovat za záchranu oněch tří téměř dokončených Nimrodů z devíti. V dopise v listu The Daily Telegraph uvedli, že zrušení letounu způsobí velkou bezpečnostní trhlinu a britské jaderné ponorky třídy Trident budou v ohrožení. Kdesi se dokonce objevilo, že konec Nimrodů nejvíce potěší Rusy, kteří často testují, jak bedlivě Britové stráží svůj prostor.

The ex-military chiefs said: „Machine tools have been destroyed; several millions of pounds have been saved but a massive gap in British security has opened. „Vulnerability of sea lanes, unpredictable overseas crises and traditional surface and submarine opposition will continue to demand versatile responsive aircraft. The signatories of the letter included David Craig, a former chief of the defence staff who now sits in the House of Lords, and Major General Patrick Cordingley, the commander of the Desert Rats in the Gulf War.

Britský ministr obrany Liam Fox tato tvrzení samozřejmě odmítl s tím, že vláda, která šetří, si nemůže dovolit vyhazovat peníze. Sledování nepřátelských ponorek může být podle něj zajištěno stávajícími letouny a loděmi, takže se ozbrojené síly objedou bez Nimroda.

“There comes a point, when the country is facing the economic problems we have at the moment, that you stop throwing good money after bad,’’ (Mr. Fox) he told British Forces News. He added: “National security is not endangered. We must always take account of cost, but we take account of risk first. This is an aircraft that has not passed its flight test yet and they were not even sure they could resolve some of the technical difficulties.”

Ač to nikdo neřekne nahlas, připomíná to hráčův problém (ostatně jako řada vojenských projektů): „Nejsem schopen přestat hrát, byť dlouhodobě prohrávám, protože už se mi konečně musí podařit rozbít bank a vše se mi vrátí. Teprve pak skončím…“

2 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • Profilový obrázek
    Šťoural
    20. 12. 2011, 11:39

    Ano,je to jedno z nejpozoruhodnějších POLITICKÝCH rozhodnutí.Ale ukazuje se že z nějakého,dnešním strategickým expertům již neznámého,důvodu je existence podpory námořního hlídkového letectva pro bezpečnost národních zájmů nepředstavitelná-od roku 1917.
    Oni jsou totiž radary omezeny zakřivením zeměkoule,lodi můžou plout v radiovém klidu-SIGINTem nezjištitelné.A hlavně,hlídkující fregata to vytáhne na max. 25uzlů-proti triskáči směšná rychlost.
    http://www.scotsman.com/news/politics/uk_without_surveillance_aircraft_as_russians_call_1_2006847

    Příště tam rusové můžou hodit třeba jaderný odpad…
    A opravdu pochybuji že Francie bude ochotna hlídkovat v okolí Velké Británie systémem 24/7.

    Vzhuru za dalšími úspory v rozpočtu-hlavně mimo můj volební obvod.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Dušan Rovenský
    20. 12. 2011, 13:18

    Tak to dopadá, když o otázkách národní bezpečnosti rozhodují účetní. Británie každopádně (pravděpodobně) nenávratně ztratila své postavení globální velmoci – stala se z ni velmoc regionální. Otázkou zůstává, jak dlouho je schopna si udržet i toto současné postavení než o něj příjde podobnými populistickými rozhodnutími.

    REPLY

Nejnovější komentáře