fbpx

Klikaři: Sgt. Roger Daniels

Seržant Roger Daniels by už za normálních okolností nebyl mezi živými. Loni v létě, během služby v Afghánistánu byla jeho jednotka přepadena ze zálohy. Zazněla dávka z kulometu a jeden z projektilů zasáhl Danielsovu helmu. Měl jí snadno prorazit a vojáka s vysokou pravděpodobností smrtelně zranit. Nestalo se tak. Prorazil sice helmu, ale svezl se po jejím okraji a Danielsovi způsobil pouze otřes mozku a škrábnutí.

Před pár dny si, po roce, seržant Daniels helmu, která mu zachránila život, vyzvedl. Po většinu uplynulého roku totiž probíhal výzkum, který měl osvětlit, co bylo příčinou, že helma vydržela více, než měla. Výzkum je součástí programu, v jehož rámci studují odborníci výstroj a další vybavení vojáků z pole a jejich zjištění pak slouží ke zlepšování. Nyní helmu předali seržantovi, protože pro něj hodně znamená.

Seržant Daniels slouží u vojskového zpravodajství a jeho jednotka se specializuje na sběr a analyzování informací z místa bitev. Postřelen byl během prvního výjezdu části jeho praporu, připojeného k jednotce pěchoty, mimo základnu.

He was attached to an infantry platoon on overnight patrol in Afghanistan’s Ghazni province. He was there to gather information that could be used to help the infantrymen.
They stopped for the night in a compound and heard reports that insurgents were preparing to attack from three directions. Soldiers climbed on a roof and prepared for battle.
Hidden enemy fighters hit the rooftop with heavy machine guns. Three of the infantrymen were wounded.

Helmu si chce seržant Daniels nechat jako vzpomínku v příštích letech ji bude opatrovat.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře