fbpx

Lži-tituly v Pákistánu

Čas dovolených zasáhl i mně, takže přispívám sporadicky a ještě pár dnů tomu tak bude. Přesto se v příštích dnech nějaké zprávy na OWOP objeví.

Následující zprávička ovšem nemá nic společného s bezpečností, ale i tak doufám, že vás pobaví. Touha po vlastnictví akademických titulů se totiž, zdá se, netýká pouze české kotliny a může nabývat i bizarnějších rozměrů, než u nás.

Pákistánskou politickou a akademickou sférou v těchto týdnech „lomcuje“ skandál s falešnými tituly. Nedávno se totiž zjistilo, že jeden ze zákonodárců má falešný univerzitní diplom. Začalo vyšetřování, do kterého byly nakonec zataženy i soudy.

V Pákistánu nyní probíhá prošetřování pravosti titulů 1170 zákonodárců. Doposud se zjistilo, že 47 z nich má falešné diplomy a to ještě není vyšetřování u konce.

Dr Raza said Sindh University and Balochistan University have sent verified degrees but they have also been asked to send filled forms which they received from the HEC. Dr Raza said HEC is following the routine process of getting filled forms which it uses while verifying degree of any ordinary person. He said HEC is also awaiting information from some foreign universities while some have already informed it about status of degrees of parliamentarians.

Jestli má někdo hroší kůži, pak je to Amir Jar Varn, který rezignoval na svůj post poté, co se prokázalo, že má falešný diplom. Okamžitě se však rozhodl, že se ve volbách utká o úřad, který opustil. I přes protesty protikandidáta mu to volební tribunál nejvyššího soudu umožnil, takže prý má reálnou šanci, že se do křesla vrátí.

1 comment
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

  • Profilový obrázek
    Šťoural
    8. 8. 2010, 23:19

    Ten problém s VŠ tituli v Pakistánu vznikl před volbami v roce 2004.Mušaraf potřeboval poslušný parlament tak změnil volební zákon.Poslanci se mohli stát pouze absolventi VŠ a aby získal podporu islamistů, také absolventi náboženských madras.V zemi je gramotnost 54%.
    Následně byla z volebního procesu vyřazena většina kandidátů laických stran.

    REPLY

Nejnovější komentáře