fbpx

Rozpočtové restrikce: prádlo, oděv a obuv

Jak jsem pochopil z diskuse u příspěvku Rozpočtové restrikce: rok první, vojáky trápí hlavně všední život, zejména stojí-li před otázkou, jestli budou mít do práce vůbec co na sebe. Situace je to kuriózní, zvláště když § 59 zákona č. 221/1999 Sb., o vojácích z povolání hovoří o tom, že:

Ministerstvo vytváří vojákům podmínky pro řádný, hospodárný a bezpečný výkon služby.

A § 91 citovaného zákona říká, že

Voják má nárok na výstrojní náležitosti. Výstrojními náležitostmi se rozumí vojenská výstroj a služby, které se bezplatně poskytují k zabezpečení povinnosti vojáka v době výkonu služby nosit vojenský stejnokroj.

Jak je patrné z obrázku, finanční objem prostředků na nákup výstroje je v přímé úměře k počtu vojáků. V době, kdy byly součástí ozbrojených sil vojáci základní služby, bylo na nákup prádla, oděvů a obuvi vyčleňováno více prostředků, než po jejich odchodu k poslednímu dni roku 2004. Na obrázku je rovněž patrná „logistická pila“, tj. extrémní nárůsty nákupu výstroje zhruba ve čtyřleté periodě sledující cyklus naplnění a vyprazdňovaní středisek naturální odívání.

Zdá se však, že už žádná taková špička se nedostaví. Roky 2010 a 2011 byly totiž neskutečně hubené, co se nákupu výstroje týká. Vynucené vyhlášení regulace nákupu (příznačné pro centrálně plánované ekonomiky) výstrojních součástek bylo spojeno s novinovými titulky evokujícími holý zadek naší armády. Nejsou peníze, nebudou trenýrky. K odhalení této jednoduché ekonomické zákonitosti však nebylo třeba čekat až do okamžiku, kdy se trencle stanou seriózním tématem diskusních fór, jako je OWOP.

Co a jak se má nosit a de facto co se také má nakoupit stanovuje výstrojní předpis. Tím je určena komoditní struktura armádní poptávky. Celkový objem poptávky je pak regulován počtem potenciálních příjemců výstrojních náležitostí a očekávanou dobou spotřeby jednotlivých součástek. Konečně, je to výstrojní předpis, který představuje rozhodnutí o tom, co se bude nakupovat (a z větší části od koho), proto by člověk očekával, že tato norma bude podléhat předběžné finanční kontrole.

Nedávno jsem měl možnost nahlédnout do „nákupních seznamů“. Pochopil jsem, že za „logistickými špičkami“ ve výše uvedeném grafu stojí špičky naší logistiky. Množství kartáčů na boty a šaty, utěrek, ručníků, kapesníků a dalších součástek určených pro osobní použití je opravdu enormní. Nejde-li utratit fiktivní a dočasné (platnost tři roky) peníze v podobě výstrojních poukázek za skutečně exkluzivní vojenské věci, je nutné je utratit za obyčejný sortiment dostupný v běžném obchodě. To mě vede k paradoxnímu závěru, že s penězi na vojenskou výstroj se vlastně plýtvá a její nedostatek je spíše než nedostatkem peněz způsoben jejich přebytkem.

62 comments

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

62 Comments

  • Profilový obrázek
    insider
    16. 8. 2012, 10:14

    Cili by bylo mozne napadnout a odvolat sefa logistiky za chyby, vedouci k nenaplnovani paragrafu 91…
    Jestli by nebylo mnohem jednodussi zbavit se bodoveho systemu a prejit na koruny. Vypadlo by tisteni bodu, jejich distribuce, zpetne prepocitavani a zuctovani. Prestaly by se prodavat (a nakupovat, skladovat, distribuovat) kraviny tyou kapesniky jen proto, aby byly vojakum body zbytecne nepropadly.
    Argumentace tim, ze vojaci by si nekupovali uniformy, ale penize zneuzivali pro svou potrebu, dle meho nazoru stoji na vode. Do vybavy jiz dnes investujeme casto vic, nez co dava resort. Malokdo si take dnes troufne pracovat v nefunkcni a nevyhovujici ustroji. Nebo si o nas fakt myslite, ze jsme nesvepravni troubove, kteri potrebuji takove pomocne a kontrolni mechanismy pro nase kazdodenni fungovani?

    Prenest zodpovednost ze systemu (kde stejne neni, jinak uz by seflogista letel) niz, na jednotlivce, to je snad jeden z principu nasich soucasnych politickych leaderu. Tak proc se nic nedeje?

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Dušan Rovenský
    16. 8. 2012, 12:11

    Pro insidera: Problém je v tom, že body jsou jen jakási fiktivní měna alá Dostihy a sázky nebo Monopoly a nejsou kryté reálnými penězi. Tedy např. každý voják v činné službě dostane ročně cca 10 000 bodů, ovšem použitelnou výstoj (nepočítám ešusy, ušanky, hnědé treply atd.) nakoupí resort MO pro každého vojáka jen za polovinu distribuovaných bodů.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Bohuslav Pernica
    16. 8. 2012, 13:17

    Systém naturálního odívání se dostane do existenčních problémů, jestliže se začnou danit „fiktivní peníze“, za které vojáci nakupují. To byl mj. jeden z cílů daňových reforem. V tom okamžiku by se platila daň v okamžiku vydání bodů, jejím poplatníkem by byl voják, a jestliže by tu existovala obrovská disproporce mezi nominální finanční hodnotou a zbožovou hodnotou, pak by se vlastně platila daň za dodání neexistujícího zboží.
    Pokud jde o institucionální stránku systému. Systém je tak rozsáhlý, kolik je na něj peněz. Očekával bych proto nějaké změny, jestliže musíme žít s rozpočtem é 40 % nižším, než jsme byli zvyklí. Kontrolu toho, co voják má nebo nemá, lze dělat v rámci velitelské pravomoci a tuším ustrojenost a s tím spojené věci jsou součastí periodického hodnocení. Z tohoto úhlu pohledu nebrání nic přejít na čistě peněžní systém. Samotné body jsou distribuovány jednou za rok. Pokud by peněžní náhrada byla distribuována (alikvótně) měsíčně a pak se udělalo závěrečné zúčtování, jestliže voják ukončí služební poměr, je problém řešitelný asi už i současnými prostředky.
    Od roku 2001 je tu zákon o finační kontrole, který nařizuje všem vedoucím účelnost, hospodárnost a efektivnost veřejných prostředků. Není proto vůbec třeba čekat na úkolové listy…

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Bark
    16. 8. 2012, 13:55

    Ten odkaz – holý zadek naší armády – vede na opravdový literární skvost. Obhajoba postupu *Kozel zahradníkem* je až tak extrémní, že se k tomu nelze nevyjádřit jinak než prostou otázkou – *kdopak nese politickou odpovědnost na své byrokraty ?*. Kritizovat své podřízené a sám mít tunu aférního másla na hlavě chce mít opravdu silný deficit morálky a silný žaludek.

    Výraz *elitní bojovníci* je také super, to se jako mění armáda v komiksový seriál nebo indiánský kmen ? Elitní může být jednotka a její voják a v rámci tolik diskutovaného ED by se o tom mělo vědět bez berliček podobného PR vyjadřování.

    Jinak jsem víceméně – při dnešních počtech armády – pro to, aby v počátečním výcviku vojáci fasovali jednoduchou standardní výstroj – a pak/později cokoliv dalšího si kupovali a dostávali na to příspěvek – ve standardní měně, žádné body. Stejně si většina profesionálů kupuje už i boty (jaká to ostuda), spacáky apod. Trenky, termoprádlo a boty si každý rozumný vojcl umí vybrat sám.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Petr Seifert
    16. 8. 2012, 17:27

    Článek dobrý, ale já bych obrátil pozornost trošičku jiným směrem. Jaktože se za poslední 3 roky pořádně nenakoupila výstroj? A to i když na ní byly vyčleněny peníze, byla vypsána výběrová řízení a zpracovány sáhodlouhé specifikace? Není náhodou trošičku chyba v tom našem systému nákupů a nastavení parametrů? To je samé odvolání, dovolání, rozhodnutí ÚOHS a rušení zakázek z úrovně civilní části MO. Jsem zvědavý, jak si MO poradí s rozhodně nevyhovující situací v oblasti zabezpečení vojsk stejnokroji vz.95. A logistiku bych do toho tentokrát moc netahal, protože ta nenakupuje.
    Jinak se počítá tuším s tím, že od roku 2014 budou elektronické účty a nebudou papírové body.

    REPLY

Nejnovější komentáře