fbpx

První narozeniny | First Birthday

A je to tady. Přesně dnes je to rok od chvíle, kdy se objevil první (docela zkušební) příspěvek na On War | On Peace. Další, už méně zkušební následovaly a dnes jich v archivu naleznete 355 (tedy téměř jeden denně). Tyto stránky každý den navštěvuje několik set lidí. Patří vám za to dík, protože vy vdechujete OWOP život. Velký dík patří samozřejmě i těm, kteří pravidelně i méně pravidelně přispívají texty.

Zčásti se mi podařilo naplnit záměr – rozpoutat diskusi o koncepčních otázkách v oblasti bezpečnosti. Objevila se zde řada výborných komentářů a nápadů, které možná i někdo může využít. Rád bych věřil, že veškerá ta práce nebyla a nebude zbytečná. Samozřejmě, pořád je co zlepšovat.

Zde je deset příspěvků, které vás za poslední rok nejvíce zaujaly (dle počtu komentářů, což nemusí být objektivní, ale nic lepšího nemám):

  1. Jeden z nejpromarněnějších pátků v životě A. F. R.
  2. Počítání tanků
  3. Prvorepublikový tunel
  4. Nepřipraveni na ztráty techniky – Poláci (Češi?) v Afghánistánu
  5. Léčka
  6. První slepý velitel roty
  7. Poddůstojnící a struktura četa-družstvo-tým
  8. Postřelený v Kosovu
  9. Bitva u Wantu: „Nebeští vojáci“ v krvavém Nuristánu (1. část)
  10. Nové hodnosti, stará klišé

A nakonec jeden obrázek, který mám rád:

7 comments
Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

7 Comments

  • Profilový obrázek
    J. Havranek
    14. 6. 2010, 11:05

    Franto, vse nejlepsi k narozeninam a gratuluji ke skvele praci. Jeden napad do druheho roku (na zaklade dojmu z nedavne diskuse pod clankem Az si sedne prach…) – mel by zde existovat eticky kodex pro prispevatele…zatim nebyl nutny, ale je to na zvazeni…

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Ondrej Rajkovic
    14. 6. 2010, 12:49

    Take se pripojuji k gratulaci k prvnim narozeninam. On War se ukazal jako projekt, ktery ma budoucnost – a to i v pripade, ze bude pokracovat v dosavadnim kurzu.
    Za svoji osobu chci podekovat Frantiskovi, ze mi poskytnul prostor pro me clanky a uvahy, a vsem kteri se aktivne podileji na cinnosti teto stranky (komentovanim prispevku a i jejich psanim) dekuju za vytvoreni skveleho prostredi.

    Tesim se na dalsi rok spoluprace

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Mirek Lipowski
    15. 6. 2010, 20:52

    Rad se pripojuji ke gratulaci a chci podekovat Frantovi za vytvoreni potencialu a za neunavne psani prispevku, stejne jako i vsem ostatnim prispivatelum i komentatorum. Sam jsem napsal svuj prvni verejny prispevek prave pro tyto stranky a lecos jsem se v procesu psani prispevku i odpovidani na komentere ctenaru i cteni prispevku naucil. Jeste jendou diky Frantovi i vsem aktivnim ostatnim a hodne entusiasmu do budoucna. „Viva ONWAR.EU“!
    Mirek Lipowski

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Ivo
    15. 6. 2010, 21:05

    Pozdě ale přece. Jsem Frantovi velice vděčen, že toto fórum vytvořil. Je až s podivem, za jak krátkou dobu se mu podařilo ONWAR etablovat jako platformu, kde si můžou odborníci nebo jen laici se zájmem o věc vyměňovat své názory a společně nacházet odpovědi. Dle mého názoru je to především díky Frantově entusiasmu, který u něj není, jak jsem se měl možnost osobně přesvědčit, jen nějaká póza, ale skutečný zájem o stav bezpečnostní problematiky v ČR potažmo AČR jako takovou.

    Pokud si alespoň jeden podnětný příspěvek přečetl někdo, kdo skutečně stojí u kormidla AČR či alespoň fouká do plachet, existence těchto stránek není zbytečná.

    Hodně štěstí a entusiasmu.

    REPLY
  • Profilový obrázek
    Martin
    16. 6. 2010, 15:00

    I já gratuluji k prvnímu výročí.
    pro Ivo: Z osobních rozhovorů vím, že někteří, co alespoň „trochu foukají do plachet“ ONWAR čtou.
    Velice pozorně

    REPLY

Nejnovější komentáře