fbpx

Na konec roku…

Procházel jsem těch necelých 300 příspěvků, které se během letošního roku objevily na On War | On Peace. Říkal jsem si, že z nich vyberu „Best of…“ Nepovedlo se – seznam by byl příliš dlouhý. Objektivita moc nefunguje, alespoň v mém případě. Zkusil jsem tedy provést výběr na základě tvrdých dat, ale uvědomil jsem si, že ani ukazatele, které mám k dispozici, nejsou stoprocentní. Nicméně alespoň něco.

Nejprve jsem sestavil pětici nezobrazovanějších příspěvků, což znamená, že na ně čtenáři klikli (tento údaj nemusí být zcela vypovídající, protože většina příspěvků na OWOP se nemusí rozklikávat):

  1. Operation Liaison and Mentoring Team (OMLT) Wardak
  2. Chrudimští výsadkáři v Afghánistánu, 2009
  3. Návrh státní rozpočtu na rok 2011 – snížení platů a výsluh
  4. Bílá kniha je ke stažení
  5. Nové hodnosti, stará klišé

Pak jsem zkusil jinou metodu. Podíval jsem se ne počet komentářů pod příspěvky za celý rok a sestavil žebříček deseti nejkomentovanějších příspěvků (opět to nemusí být přesné, protože se komentáře občas odchýlí od tématu článku, čímž jakoby vznikal zcela nový text):

  1. Operation Liaison and Mentoring Team (OMLT) Wardak
  2. Bílá kniha je ke stažení
  3. Ruská armáda by mohla vyměnit Kalašnikovy
  4. We train as we fight – Opravdu? (II-1); Organizace
  5. Zemřel Václav Havel
  6. Druhá kariéra
  7. OMeLeTa Wardak a problémy s tím související
  8. V Afghánistánu zemřel německý člen Al Kajdy
  9. Pýcha na značku?
  10. Proč se má armáda předvádět i v době škrtů, Studie: pocit viny může způsobovat PTSD, Maximální doba výkonu služby v hodnosti – spása či prokletí?

Toto jsou ovšem pouze statistické hrátky, které nemusejí příliš vypovídat o obsahu samotném. S jistotou ale mohu říct, že jsem rád, že On War | On Peace přežil další rok. Jsem rád, že počet čtenářů neklesá. Jsem rád, že nadávek je méně, než pozitivních poznámek. A jsem rád, že se rozšířil okruh přispěvatelů.

Díky všem, kteří na On War | On Peace chodí a smysluplně diskutují. Kolem těchto stránek se vytvořila zajímavá bezpečnostní komunita. Šťastný nový rok.

Profilový obrázek
František Šulc
ADMINISTRATOR
PROFILE

Ďalší články

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Nejnovější komentáře